Forum

DOMAIN - WORKGROUP ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DOMAIN - WORKGROUP (Sonradan yaşanan erişim problemi)

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
837 Görüntüleme
(@KaVKaZ)
Gönderiler: 34
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Daha önce Domain ve Workgroups ortamındaki makineler bir birini görüyor ve ağ üzerinden paylaşım yapabiliyordu. Şu anda Domain ortamında ki hiçbir makine Workgroups’u görmüyor, Workgroupsda ki makinelerde bir birini ve domain’i görmüyor.
Computer Browser açık, Windows Firewall kapalı, Domain de ki makineler ile aynı IP bloğu içindeler vs… ama şu anda Workgroupsda ki makineler dahi bir birini görmüyor durumda, hemde tüm makinelerin dns kayıtlarını temizleyip, Worksgroupsda host
kayıtlarını yapmama rağmen!

Domainde DHCP kullanmıyorum, Domain ve Workgroupda ki tüm makineleride NETBOIS’u enabled mı yapayım, yapsam yâda yapmasam da daha önce enabled olmayan NETBIOS ayarında sorun yokken bunu neden yapmam gerekiyor, durduk yere neden sorun bundan kaynaklanıyor olabilir?

Workgroups ortamında ağ sürücüsü olarak Domiande bulunan makinelere yapmış olduğum bağlantılar hala çalışır vaziyette 🙂 ama Workgroups’a girmek istediğimde erişim iznim yok.
Workgroups ortamına Linux – Ubuntu soktuktan sonra sanırım bunlar oldu, daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu arkadaşlar? Ubuntulara Samba Protokolünü kurmamamla alakalı bir sorun olabilir mi bu?

Workgroups da bulunan sunuculara terminal servisler üzerinden remote bağlantı yaptırarak ve ağ sürücülerim hala bağlantıda olduğu için kullanıcılarımı sadece ticari yazılım üzerinde çalıştırabiliyorum.
Öğrenmek istediğim durduk yere bu durum nasıl olabilir! Sonuçta 1 sene 8 aydır CAL lisansız ne güzel çalışıyorduk. 🙂 Workgroups ortamın 25 makineyi de desteklemiyor olabilir mi, bir rakamı var mı bunun?

Sunuculara network üzerinden bir tek Windows Ağları - Workgroups dışında her şekilde bağlantı sağlayabiliyorum ama Workgroups yalan oldu!!!

 
Gönderildi : 17/03/2010 14:13

(@KaVKaZ)
Gönderiler: 34
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Workgroupta bulunan iki makinenin etki alanlarını deneme olarak değiştirdim. Host dosyalarının içinede IP karşılığı makina adlarını girip, windows firewallu kapalı olduğuna emin olduktan sonra makineleri yeniden başlattım. Deneme adlı etki alanı oluştu, iki makine bu etki alanı içinde, domaini görebiliyor, domainde ki makineler deneme etki alanını ve makineleri görebiliyorlar.

Workgroupsda nasıl bir sorun olabilir!?

 
Gönderildi : 17/03/2010 16:15

(@DevrimCORBACIOGLU)
Gönderiler: 44
Trusted Member
 

Bende bu konuda sıkıntılıyım. Hyper v üzerinde networkümü host ve sanal sunuculararası yapılandırdım. Host workgroup sanal sunucular, kendi aralarında domain içerisinde . Ben host üzerinde açtığım bir paylaşıma sanal sunuculardan erişemiyorum, paylaşımı göremiyorum. Ayrıca ne yaptıysam Network discovery i sanal sunucularda aktif edemedim. Group policy deki Computer/Administrative templates/Network altındaki ayarlarınoda açtım ama nafile.. Bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında fikri olan varmı acaba ???

 
Gönderildi : 24/12/2010 23:33

Paylaş: