Forum

Bir AD. Restore den...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bir AD. Restore deneyimi hakkında

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
445 Görüntüleme
(@mkiraz)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar, bir deneyimimi paylaşmak ve yorumunuzu almak istiyorum.


1.Win2003 DC makinamın AD backup ını aldıktan sonra, gidip chipseti ve herseyi farklı bir donanıma sahip makine uzerine restore ettim. Fakat restore ederken Restore modda degil de , donanımı farklı makinayı normal şekilde acıp, ntbackup tool ile restore yaptım. Donanım farklı oldugu icin aslında beklentim problem çıkmasıydı. fakat makinayı restart istedği için kapatıp acınca artık onun bir DC oldugunu ve problem cıkmadıgını gördüm. Sonradan RESTORE modda da benzerini yaptım.Yine problem yok.


2.Bununla ilgili biraz araştırdım. Tam olarak benzer olmasa da , A.D. site yapısı kullanılarak Additional DC kurma ile ilgili bir yöntem gördüm. Burada da DC nin AD backupı alınıp oluşturulan yeni site daki DC olacak makina üzerine dcpromo /adv  ile DC nin backup ı restore ediliyor ve kurulum bitiyor. Burada da Additional DC nin, DC ile aynı donanımı içermesi gerektiği gibi bir şart okumadım.


Aslında farklı donanımlara bu 2 şekilde restore etmenin sorun çıkaracağına inanıyordum. Fakat verdiğim örneklerde sorun çıkmıyor. Bu istisnai bir durum mudur? Şans mıdır? yoksa her 2 örneği uygulamakta da  hiçbir mahsur yok mu?  Yorumunuzu merakla bekliyorum.

 
Gönderildi : 30/04/2008 10:48

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32996
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


öncelikle normal mode da ad yi restore edemezsiniz bende yaptığınız işlem konusunda biraz daha emin olmanızda fayda var.


ikinci olarak system state yedeği donanım bağımlıdır yani farklı donanımlarda sorun çıkarır ama bunuda %100 garantisi yoktur yani sizde olduğu gibi nadir de olsa çalışma ihtimali var.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/04/2008 15:09

(@orchadude)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Bizimde serverin anakartı yandığı için böyle bir yöntem denedik ama başarılı olamadık. Yanan box SBS2003 tek server DC-AD- EXCHANGE 2003 idi. Şimdi ne yapmalıyız herşeyi baştan mı kuracağız yoksa AD yi ve diğer ayarları almanın bir yolu var mı? Yardım bekliyorum. Eski makina yanmadan 1 gün önce yedeklenmişti.


 

 
Gönderildi : 25/06/2008 14:49

Paylaş: