Forum

Web Server Kurma
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Web Server Kurma

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
1,033 Görüntüleme
(@OMERYILDIRIM)
Gönderiler: 168
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

selam Arkadaşlar;


Şirketimizde atıl bir server var server 2003 Türkçe bunun üzerinde web server kurmak istiyorum. İnternette aradım Server 2003 Tr için acıklama ve döküman bulamadım. Sizden ricam bana uygulama adımlarını anlatmanız ve sitemizi o server üzerinde acmam. alan adımız var statik IP var. lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz? saygılarımla

 
Gönderildi : 29/04/2008 22:38

(@HakanUSTUN)
Gönderiler: 98
Estimable Member
 

Web sayfalarının yayınlanmasını ve web uygulamalarının çalışmasını sağlayan, istemcilerden HTTP ve FTP üzerinden gelen talepleri Microsoft Windows sunucu tabanlı işletim sistemlerinde karşılayan birim Internet Information Services (IIS)’dir. 
IIS’i Denetim Masası içerisinde yer alan Program Ekle/Kaldır bölümündeki Windows Bileşeni Ekle/Kaldır bölümünden varsayılan ayarlarla kurulumunda yüklenmediğinden ek olarak işletim sistemi CD’sini kullanarak yükleyebilirsiniz. CD içerisindeki I386 dizininde gerekli kurulum dosyaları mevcuttur.

IIS’i yönetmek için Başlat Menüsü Çalıştır satırına “inetmgr.exe” yazarak IIS yönetim arabirimine ulaşabilirsiniz. Varsayılan Web siteleri içerisine sanal bir dizin yaratabilirsiniz. Ayrıca yayınlamak istediğiniz sayfaları C sürücünde yer alan “InetPub” dizini içerisindeki “wwwroot” altına koyabilirsiniz


IIS’in çalışıp çalışmadığını denetlemek için, yönetimsel araçlardan Hizmetler’i seçerek “IIS Admin” hizmetinin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.Diğer bir alternatif olarak Internet Explorer adres çubuğu içerisine “localhost” yazarak IIS’in giriş sayfasına ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 29/04/2008 23:28

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder

Paylaş: