Forum

2003 server, prepar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 server, preparing network süresi, etki alanı ve gpo edit problemi vs.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
371 Görüntüleme
(@HAKANOZCANAK)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar dün acronis imajdan serverı yeniden kurdum. Kurmamdaki sebeb kullanıcılar durduk yere ve sürekli kitleniyordu. google da gezerken dahi kilitleniyor ayni kişi günde 10 kez şifre istiyordu ve ad kullanıcı çoğu kez kilitli dahi gözükmüyor ama şifre resetleyince girebiliyorlardı. Ekstradan gpo edit yapamıyordum "failed open the gpo. the network was not ffound" gibi hatalar veriyordu. 


bu sebeble imaj çaktım pc sıfır gibi oldu fakat etki alanına giremediler kullanıcı şifrelerini resetlesemde olmadı. etki alanında düşürüp tekrar katınca bağlanabildiler.


1. bazı bilgisayarlar etki alanından düşürünce tekrar etki alanına girmiyor hata veriyor bulunamadı diye. her türlü şifre vs. ilede denedim ama olmuyor.  ne yapmam gerekiyor. dchp den ip alsa dahi etki alanına girdiremiyorum.


2. gpo da edit deyince yine "failed open the gpo. the network was not ffound" diyor.


3. bişeyi farkettim serverin network ext ve int network kabloları takılı iken ctrl alt del ekranı yarım saatten fazla bekliyor prepraring network kısmında. kabloları çıkartıncada çok bekliyor ama daha kısa sürede açıyor. hatta kablo takılıyken bazen server açılırken windows yazısından sonra kilitleniyor.


4. imajı ilk attığımda network kabloları çıkıktı gpo edit yaptım girdi sanırım kabloları takınca gpo edit yapamadım bidaha ! çok enteresan değilmi?


bi kaç confiker taraması yaptırdım serverda bişiy bulamadı.


 

 
Gönderildi : 25/02/2010 14:35

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

DNS problemi olabilir, DNS Server da netdiag aracı ile diagnostic yapmanızı öneririm. Ayrıca event viewer a bakmakta fayda var.

 
Gönderildi : 25/02/2010 14:46

(@HAKANOZCANAK)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

gpo yu hala edit yapamıyorum

 
Gönderildi : 25/02/2010 17:17

Paylaş: