Forum

Profıle Tasıma Soru...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Profıle Tasıma Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
422 Görüntüleme
(@OsmanB.)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaslar bır musterıde yasadıgımız profıle sorunuyla ılgılı yardımcı olabılırsenız sevınırım. Durum ve sorun sudur.Fırmaya yenı bır domaın controller kurduk. clıent tarafında  userların kullandıkları pclerde genelde xp yuklu her pc de o usera aıt bır local admın kullanıcıyla xp ınstall edılırken acılmıs admınıstrator local admın kullanıcı mevcut.Daha onceden workgroup olarak calısılıyordu. Sımdı domaın controller kurduktan sonra bu clıentları domaıne aldık.Ancak xp de kendı adlarıyla acılmıs profıllerını tasırken sorunlar yasıyoruz. Soyle bır durum soz konusu.domaın controllerdakı userda admın hakkı verıp local admın olarak clıenta oturum acıp regısterdan profıle lıstten pathını domaınde actıgım kullanıcının pathıne ekledıgımde sonra log off log on yaptıgımda eskı kullanıcının profılı bırebır domaın kullanıcısına gelıyor. Ancak yenı actıgım domaın kullanıcısından admın yetkısını alıp user yaptıgımda profıle erısemıyorum.Desktop yuklenemedı vs tarzında bır dunya hata verıyor. Domaınde acılan kullanıcıya admın yetkısı vermeden localdekı profılı aktarmanın  kolay bır yolu varmıdır? Yardımcı olabılırsenız cok sevınırım. Sımdıden herkese tesekkurler.

 
Gönderildi : 18/02/2010 16:40

(@gunaykarakas)
Gönderiler: 45
Trusted Member
 

Merhaba


 


Pc yi domaine alın önce domain admin ile açın ve o user için local admin grubuna ekleyin.


Daha sonra ilgili domain user ile açın.document and settings e profili oluştursun, Ayarlar yüklendikten sonra bilgisayarı kapatıp açın.


Local \ Administrator ile açın document and settings altında local user ve domain user klasörlerinin ismini değiştirin.


Eski klasörün adını domain user ı ile değiştirin. Log off log yapın bir kere domain user ile açın. Masaüstü ayarlarının geldiğinden emin olun.


Daha sonra admin ile girip local admin yetkisini kaldırın.


 


İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 18/02/2010 17:51

(@OsmanB.)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkur ederım. Yarın deneyecegım. Cok saol yardım ıcın

 
Gönderildi : 18/02/2010 21:09

Paylaş: