Forum

Uzak Masaüst&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uzak Masaüstü Bağlantıda Harddiskler görünmüyor...

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,121 Görüntüleme
(@EAlperGUNDOGDU)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Win 2003 server std kullanıyorum.Uzak masaüstü ile bağlatı yaptığımda terminal makinlerde kurulu olan yazıcılar ve harddiskler servere bağlanmıyordu.yazıcı problemini thinprint ile çözdüm ama halen harddisklerin baglanmaması sorununu çözemedim.aşşağıda forumlar içerisinde yaptığım aramada lacivert ile belirttiğim yardım forumunu buldum.sistemimde gruop policy ve domain yapısı yok çalışan sadece muhasebe programımız var.kullanıcılar mstsc ile bağlanıp işlemlerini yapıyor ve dosyaları xls formatına hazırlayıp kendi bilgisayarlarına kopyalıyorlar.terminal hdd leri mstsc ile bağlanamadığından dolayıda bu işlemleri yapamıyoruz.alttaki yardım pragrafında sözü geçen kullanıcılar yerel kaynakları kullanabilsinler seçenegi hangi hizmetin altında onu kontrol etmek istiyorum.


terminal bağlantı için uzak masaüstü programınızı öncelikle güncelleyin. Remote desktop client 6 yı google aramasıyla bulup yükleyin. bu programı açtığınızda sağ altta görünen seçenekler tıklayın ve açılan tablardan local resources seçin. burada yerel aygıtlarda printers seçili olduğunu doğrulayın. eğer zaten remote desktop 6 ve printers kısmı seçiliyse ve hala yazıcınızı görmüyorsanız,terminal kullanıcılara uygulanan group policyi gözden geçirip "kullanıcılar yerel kaynaklarını kullanabilsinler" şeklinde ayarlamanızı yapın. 

 
Gönderildi : 05/02/2010 15:01

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Terminal server üzerinde yönetimsel araçlardan Terminal Servis Yapılandırmayı açınız. "Bağlantı" Tabındaki Rdp  çift tıklayıp açınız. Açılan pencerede "İstemci Ayarları" tabından "Sürücü Eşleştirme" Checboxını temizleyerek Tamam tıkayınız. Client oturumu kapatıp yeniden bağlandığınızda sürücüleri görebileceksiniz. Tabi Client tarafında "Sürücüleri Eşleştir" Checkboxını doldurmanız gerekmekte.


İyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 05/02/2010 21:26

Paylaş: