Forum

Aynı Server'ımı Yen...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Aynı Server'ımı Yeni ve Başka bir makinaya nasıl taşırım?

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
618 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,


 


Donanım olarak daha güçlü ve daha yeni bir server gelecek ve mevcut DC + Exchange olan Server'ımı yeni makineye taşıyacağım. Sırayla Server'ım üzerinde olan rolleri size sayayım.


AD, Exchange 2003, DNS, DHCP, WINS, IIS6 ve bazı irili ufaklı servisler (bu saatte aklıma gelenler bunlar)


Benim bu servisleri taşımadan çok 2 tane büyük sıkıntım var. 1. si makine adı değilşikliği, 2.si makine IP si değişikliği..


Malum, iki makine aynı ağda iken migration'ı yapmak için farklı isim ve farklı IP kullanmam gerekiyor ama bu servisleri yaptıktan sonrada isim ve ip değiştiremiyorum.


Ne tavsiye ediyorsunuz bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim, ne yapmam gerekir?

 
Gönderildi : 26/04/2008 02:30

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

En kolay  yolu imaj alip yeni makinaya imaji yuklemek (acronis olabilir.) Yok benim sistemimde problemlerim var ben yeniden kurmam istiyorum diyorsan yeni makinayi ADC yapicaksin. Daha sonra FSMO rollerini tasicaksin. Ayrıca bu makinanın üzerine exchange kurup mailboxlari tasıdıktan sonra master yapıcaksın. ADC kurarken DNS te kurarsan kayıtlar direk gelir. Diğer rolleride kurup çalıştirabilirsin onlarda problem olmaz. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 26/04/2008 02:42

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Oncelikle cevap icin tesekkurler ama durum soyle:


Gelen makine ile suanki mevcut makine arasinda bayagi donanim farki var, image almakla calismayabilir. Ayrica sistemde kilitlenmeler oluyordu, tahminimce oda problem oldugunu gosteriyor cunku diger alette donanimsal olarak butun kartlari denemistik, sorun isletim sistemine kalmisti birtek.


Onun disinda migration isini sizin anlattiginiz sekilde yapmayi dusunuyorum zaten, yani ADC yapip FSMO rollerini tasicam ama bu sekilde yapinca farkli isim ve farkli IP olacak iste.. Buda benim icin sikinti gibi gozukuyor. Bunun icin bir yol varmi, onu sormustum ben.


Tesekkur ederim.

 
Gönderildi : 26/04/2008 02:59

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba  , acronis ürünlerini incelemenizi öneririm  . Örnek  universal restore


http://cozumpark.com/blogs/3party/archive/2008/03/15/acronis-program-le-online-maj-alma-online-_3101_mage-with-acronis.aspx  


birde ek olarak yeni server ınızı i kurun ve  domain e ADC olarak ekleyin sonra DNS kurun global catalog yapın ve 5 adet rolu taşıyın ardından eski server ı dcpromo ile kaldırın  iyi çalışmalar


 


 

 
Gönderildi : 26/04/2008 03:04

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 


Acronis urununu biliyorum, kullandimda. Ancak benim alacagim server suanki donanimdan cok farkli, image donmesi sonrasinda  mavi ekranda olabilir, mavi ekran olmasada bir dolu donanim bulmasi ve guncellemesi olacak. Pek sevmedigim seyler bunlar. Bunun yaninda ben eski isletim sisteminde hata var gibi dusunuyorum o yuzden sifirdan kuracagim ama benim sıkıntım, ADC tasimasindan oturu yeni server farkli isimde ve farkli IP de olacak, ve ben butun rolleri attiktan sonra isim ve IP degistiremeyecegim. Sikintim burada....

 
Gönderildi : 26/04/2008 03:23

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Acronis Universal restore toolu ile, server değişiminizi yapabilirsiniz.
Yeni servera imajı gösterdiğiniz zaman yeni server için ihtiyaç duymuş olduğu driverları sizden isteyecektir. İlgili driverları gösterdikten sonra Aynı isim, Aynı, IP, ROL vb... bütün özellikler yeni driverlar yuklenmiş olarak hazır olacaktır..


Elbetteki hiç bir şeyin garantisi yok. Geri dönüş olur ve sisteminiz yeni driverlar ile uyumsuzluk oluşturacak olması beklenen bir risktir.


Bunu engellemek için eski serveriniza, yeni serveriniz tamamen aktif durumu geçmeden herhangi bir müdahalede bulunmamanızı önereceğim.


Diğer taraftan AD Seize vb... işlemleri yürüttükden sonra Domain Name, IP gibi değişiklikleri Netdom toolu ile yapabilirsiniz.


http://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/460e3705-9e5d-4f9b-a139-44341090cfd41033.mspx?mfr=true


Not : Isım ve IP değişim sonrasında DNS üzerinde ihtiyaç duyulun eylemleri yapmayı unutmayalım.

 
Gönderildi : 26/04/2008 03:48

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Netdom tool ile sıkıntı yaşanabilir mi? değişiklik yapıldıktan sonra nelere dikkat etmek lazım? (DNS vs. demişsiniz?)

 
Gönderildi : 26/04/2008 15:00

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba; 


Bir çok kez yaptım bunu ve DNS yapılandırılmasını düzgün bir şekilde yaptıktan sonra bir sıkıntı çıkmıyor.


Serverin bulunmuş olduğu zone içinde, gerekli srv kayıtlarının oluşmasına, server rolune göre örn : mail serversa mail MX kayıtları nın gelmesine dikkat ederseniz bir sıkıntı oluşmaz.


 

 
Gönderildi : 26/04/2008 16:46

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Tekrar Merhabalar,


 


Simdi pazartesi gunu server kuracagim (deneme olarak) ADC olarak mevcut sistemime dahil edecegim, ardindan kullanicilari aldiktan sonra additional olarak exchange'ide additional olarak kuracagim. bu arada tabi dns, dhcp, fileserver gibi diger servisleri kurmus oldugumu farzedin. daha sonra exchange mailboxlarini almam gerekiyor (bunun yolu olarak mailboxlari tasiyabiliyoruz ancak tasima degilde kopyalama nasil yapabilirim? gercek serverdan silinmesini istemiyorum?? exmerge den baska bir yol  ? exchange icinde sanirim bi tek tasimaya izin var?). tum islemler bittikten sonra netdom u baslatiyorum, isim ve IP degistirdikten sonra ise dns kayitlarini ve bilumum diger kayitlari kontrol ettikten sonra gercek server i kapatiip fisini cekiyorum ve deneme yapiyorum.. dogru bir dusuncemi bu tum asamalar?

 
Gönderildi : 27/04/2008 02:05

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba ;

Ben  mi yanlış anladım  bılmıyorum ama  exmerge  ıle  export ve  ımport  ettıgınızde  mailleri  tasımaz  yanı  bır  kopyası da  sunucuda  kalır zaten.

 

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 27/04/2008 07:45

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Yanlıs anlamissiniz sanirim, Normalde bir Exchange de ADC olarak ikinci exchangei i kurdugumda mailbox storu u digerine tasitiyor, yani kopyalatmiyor, bende bunun yerine exmerge kullanayim diyorum, kullanayim ki denem yaptigim sunucuya maillerin kopyasini alabileyim, yoksa aslini tasitacak bana exchange..

 
Gönderildi : 27/04/2008 15:32

Paylaş: