Lokal gruplarım g&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Lokal gruplarım görünmüyor.  

  RSS
Onur AYDIN
(@OnurAYDIN)
Üye

Merhaba şöyle ilginç bir sıkıntım bulunmakta. bilgisayarıma sağ tıklayıp "yönet" dediğimde gelen ekranda "Yerel kullanıcı ve gruplar" bölümünde kullanıcılar da $ adında bir kullanıcı var ve gruplar bölümünde hiçbir grup gözükmüyor. $ kullanıcısını silemiyorum, grup adı bulunamadı diyor. herhangi bir kullanıcının özelliklerine girip üye olunan gruplara bakmak istediğimde de  aynı hatayı veriyor

 

nereye gitti benim gruplarım 🙂

Alıntı
Gönderildi : 09/01/2010 23:52
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/02/23/payla-m-ve-g-venlik-sharing-and-security.aspx  makaleyi incelermisiniz.

Keyifli çalışmalar. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/01/2010 00:04
Onur AYDIN
(@OnurAYDIN)
Üye

merhaba,

bahsettiğiniz döküğmana baktım, orda dosya paylaşımlardan bahsediyor. O konu hakkında yeterince bilgi sahibiyim. Sorunumu resimle dile getireyim. benim default olan gruplarım yok 🙁

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2010 13:58
Serhat SERT
(@serhatsert)
Üye

Merhaba,

cmd üzerinden NET USER komutunu çalıştırıp kontrol edebilirmisiniz ? Birde run kısmına control userpasswords2 yazıp bir kontrol edin.Grupları görebiliyorsanız mmc konsolunuzda bir problem olabilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2010 14:58
Onur AYDIN
(@OnurAYDIN)
Üye

bahsettiğiniz komutlarla da görünmüyor gruplar....hatta elle eklediğim yeni bir grupta görünmüyor. 🙁

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2010 15:18
Serhat SERT
(@serhatsert)
Üye

NET USER çıktısını buraya ekleyebilirmisiniz ekran görüntüsü olarak ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2010 15:49
Onur AYDIN
(@OnurAYDIN)
Üye

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2010 15:58
Serhat SERT
(@serhatsert)
Üye

Sanırım ben yanlış okumuşum.Sizin gruplarda problem var.Bu komut yerine NET LOCALGROUP komutunu deneyebilirmisiniz ? Eğer bir sonuç alınmazsa çalıştır penceresine lusrmgr.msc komutu yazın yada çalıştıra mmc yazarak açılan ekrandan add diyerek local group snap-in'ini ekleyerek tekrar gözden geçirin.Daha öncedende dediğim gibi mmc konsolunda problem olduğunu düşünüyorum.Güncelleyip tekrarda deneyebilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2010 20:47
Paylaş: