Forum

AD ortamında DC ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

AD ortamında DC çökmesi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
937 Görüntüleme
(@muratgezer)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

2 sorum var arkadaslar 


1.win2003 A.D. ortamımda additional DC kurdum.  İlk dc me master diyorum.Master DC min backup ı var. ve rollerin hepsi bunda.


Şimdi eger Master olan DC yeniden formatlanıp kurulması gerekirse çok kısa sürede kurabilir ve AD restore edebilirim.Bu süre zarfında  additional Dc de herhangi bir yeni computer user vb account acılmayacaksa ben direkt master DC min AD restore unu yapıp eskisi gibi calısmaya kafam rahat bir şekilde devam edbilirmiyim. Yoksa illaki once Additional olan DC me rolleri atayıp, sonra master ı kurup databasei ni restore edip tekrar rolleri mastera  geri mi almalıyım.


Authoritiv ve non-autoritiv restore kafamı karıstırdıgı icin bunu soruyorum


2.Diger bir sorum dikkatimden kacmıs olabilir ama bagıslayın yanlıssam. İLK win2003 Dc mi kurarken windows2000 compatible bir şekilde kurdum yani mixed modda kurmadım. Fakat Dc me bakında Domain Level ı Windows2000 mixed gozukuyor. Benmi yanlıs hatırlıyorum, bu normal bir durummu acaba


Teşekkurler

 
Gönderildi : 23/04/2008 22:24

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba   ,


1. sorunuz için  linki incelemeniz  daha iyi olacaktır . Global Catalog vb  rolleri ADC ye aktarmanız halinde sorun yaşamazsınız .


http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/29/additionel-domain-controller-nedir-ve-neden-htiya-duyar-z.aspx  


2. sorunuz içinse Active directory kurulum ekranında  permissions ların etkili olacağı Server işletim Sistemi  seviyesini  2000 ve üzeri olarakmı belirleyerek kuruluma devam ettiniz .


domain functional level default olarak mixed mode olarak gelir yani bu normal bir durum .Sonradan  native ve 2003 e alabilirsiniz  aldıktan sonra geri dönüş yapma şansınız yoktur .iyi çalışmalar


 

 
Gönderildi : 23/04/2008 23:09

(@muratgezer)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,


ikinci sorumda kurulum esnasında 2000 ve üzeri olarak sectigimi hatırlıyorum. Yani şunu biliyorum bu secilirse NT dc lerin ortamda olmaması gerekir yoksa problem cıkar, gerci nasıl bir problem cıkar bilmiyorum ama(kısaca ozetlerseniz sevinirim bu arada).


Buna ragmen domain functional level neden mixed anlayamadım.Mixed olması sistemde NT dc ler de olabilir onları desteklemek için degil midir? AD kurarken mixed olmasın diye secim yaptım ama domain functional level  mixed geldi?


yoksa AD kurulurken sectigim bu ayar ve domain functional level farklı şeylermi, ben aynı biliyordum


 

 
Gönderildi : 24/04/2008 00:00

Paylaş: