Forum

Network Sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network Sorunu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
397 Görüntüleme
(@HALUKYILMAZ)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ve iyi yıllar,

Geçen hafta çok garip bir sorunla karşılaştım. Şöyle ki;

server 2003 kurulu ve unity2+ sql2008 çalışan makinam üzerinden ağdaki bütün makinalara  ping atıp ulaşabiliyorken, ağdaki hiç bir makina server a ulaşamadı. network kablosunu değiştirdim, ethernetleri güncelleştirdim fakat ne yaptımsa sorunu bir türlü halledemedim. garip olan tarafı ise, bahsettiğim bu server içerisinde sanal bir server2003 kurulu ve ona ağdaki makinalarla ulaşabiliyordum.bu sorun neden kaynaklanıyor bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. çünkü bir daha böyle bir sorunla karşılaştığımda ne yapacağımı bilmiyorum. yeni bir kurulumla sorunu çözdüm ama bu şekilde de aşırı zaman kaybettim.

sorun ne zaman kaynaklandı derseniz; server a reset attıktan sonra ?! 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 02/01/2010 12:22

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba

agdaki pc 'lerden \\server   ile erişmeyi denedinizmi?

servislerden network connections  ve computer browser   servislerini kontrol etmenizi tavsie ederim.Bu servisler durmuş olabilir.Egerki sorun servislerden kaynaklanıyorsa ve bu servisler start'tan bir süre sonra tekrar duruyorsa server update ederek bu sorunu düzeltebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 02/01/2010 12:39

(@HALUKYILMAZ)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

cevap için teşekkürler ama sorunu çözmeye çalışırken servisleri de kontrol ettim. network connection servisinin çalıştığından eminim. computer browser dan emin değilim. Ama aklıma takılan nokta; bu hatayı içeride çalışan sanal server yapmış olabilir mi? çünkü dediğim gibi ana makinaya ulaşamazken sanal makinaya ping atabiliyorum.

 

 
Gönderildi : 02/01/2010 12:50

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba

herşey mümkün olabilir ama computer browser servisi durma ihtimali yüksek aynı sorunu daha önce yaşadım. ve update ile sorunu çözdüm.Tabiki loglarıda kontrol etmek lazım.Yeniden kurmadan önce post açsaydınız daha detaylı bilgilere ulaşabilirdik. 

 
Gönderildi : 02/01/2010 12:57

(@HALUKYILMAZ)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

zaman kıstlı olduğu için açamadım. ama şöyle ki; eski hard diski bir köşeye koymuştum bir pazar uğraşıp bakarım diye. en kısa zamanda o hard diskle sistemi açıp kontrol edeceğim.

kolay gelsin.

 
Gönderildi : 02/01/2010 13:01

Paylaş: