Forum

2003 Server St. Pay...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server St. Paylaşım Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
335 Görüntüleme
(@MehmetBuyuk)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar 2003 Server St. Kurdum bu makinaya 71 tane terminal bağlanıyor terminallerde XP Professional var kullanıcı oturum isimleri hospital ana makinanın bilgisayar adıda hospital terminaller bağlanırken kullanıcı adı ve şifre istiyor daha önceden ise paylaşım verdigim klasöre hospital diye bir kullanıcı ekleyip onu yetki verdim direk bağlanıyordu ama şimdi makina ismini değiştirmem SQL de problem olacagı için değiştiremiyorum dolayısıyla bir klasöre paylaşım verdigimde terminaller şifre istiyor iki seçenegim var yada SQL 2005 de makina ismini değiştirecegim yada hospital kullanıcıları paylaşımlara bağlanırken şifre istemeyecek ama şöyle bir şey daha var 4 tane klasöre paylaşım verecegim bunlardan sadece bir tane klasöre tam erişim olacak oku+yaz diğer klasörlere sadece oku yetkisi olacak nasıl yapabilirim ?

 
Gönderildi : 23/12/2009 15:02

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

İlk söylediğiniz kısımdan yapınızı tam anlayamadım. Ancak paylaşıma açacağınız klasörleri dilerseniz ayrı ayrı paylaşıma açarak yetkilendirebilirsiniz ki bu sırada yetkilendirmeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Eğer 4 klasör bir paylaşım klasörünün altında olacak ise tepede ki paylaşım klasörü için kullanıcılara okuma ve yazma yetkisi verip alttaki klasörlerin yetkileri yukarıdan devir almasını iptal ederek yetkilendirmeyi Security sekmesinden dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 23/12/2009 15:15

(@MehmetBuyuk)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hakan bey kısaca yani 2003 server olan bir makina var ve xp pro olan hospital kullanıcı isimli makinalar var terminaller servere bağlanırken hiç bir parola sormadan bağlanacak. bu arada serverin makina ismi hospital sql den dolayı değiştiremiyorum.

 
Gönderildi : 23/12/2009 16:03

Paylaş: