Forum

server 2003 gpo tar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2003 gpo tarayıcı ve arkaplan ayarlamaları

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar server 2003 group policy ayarlarında. Clientların internet explorer da verdiğim siteden haricinde başka siteye giremesin ve başlangıç safasını değiştiremesin, ayrıca masaüstü arkaplanını benim düzenlediğim şeklinden başka bir arka plan ekleyemesin değiştiremesin. Bu ayarları tam olarak yolunu ve neler yapmam gerektiğini yazarmısınız. Keyifli çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 21/12/2009 18:43

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Bir defalığına yazıyorum ancak bunları sizin araştırmanız lazım.

Yeni bir GPO oluşturun ve ilgili OU ya atayın.

 1. User Configuration --> Windows Settings --> Internet Explorer Maintanance --> Security | Security Zones and Content Rating e çift tıklayın

Altta Content Ratings altında Import the current Content Rating settings i seçip Modift Settings e tıklayın.

Approved Sites tabına gelip izin vereceğiniz site ları ekleyin ve Always ı tıklatın.

Çıktığınızda sizden şifre isteyecek bu şifre izin verdiğiniz siteların dışında diğer sitelere girebilmek için kullanılacak şifredir. İzin verdiğiniz site ları şifresiz açacaktır.

2. User Configuration --> Administrative Templates --> Windows Components --> Internet Explorer --> Internet Control Panel buradan da internet explorer giriş sayfası gibi yerleri engelleyebilirsin.

3. User Configuration --> Administrator Templates --> Desktop --> Active Desktop a gelip Enable Active Desktop objesini enable etmeniz gerekir. Ardından Active Desktop Wallpaper ı enable edip bir UNC path ile wallpaper resminin yerini göstermeniz lazım. Ama dikkat edin yol UNC yani bu şekilde olmalı; \\sunucu\mydocs\wallpapers\doga.jpg ve bu yola erişmek için kullanıcıların en az read hakkı olmalı.

 

 
Gönderildi : 21/12/2009 20:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Bugra Bey, teşekkür ederim. Araştırmadım ya da kendim uğraşmadım da değil, bilginize sağlık. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 22/12/2009 20:58

Paylaş: