Forum

Birincil DC Ç&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Birincil DC Çökerse?

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
653 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

İyi günler.


Hiç başıma gelmedi ama; diyelim ki birincil domain controller çöktü ve açılmıyor. 2., 3., yedek DC'ler yola devam ediyor. Ama siz doğal olarak birincil DC'yi içgüdüsel olarak ayağa kaldırmak istiyorsunuz (en azından ben öyle isterim [:D]).


1. Şimdi benim kafamdaki "birincil" şeklinde bir olay varsa -ki eğer yoksa lütfen uyarınız- biz sıfırdan DC kurarken varolan domain'e yedek DC olarak mı kurulum yapacağız yoksa birincil olarak mı kurulum yapacağız (bu arada birincil ikincil çakma kelimeleri benim sallamamın ürünü olup göz tahribatına neden olduysa affınıza sığınırım [:)]).


2. Diyelim ki yedek DC'ler biri çöktü ve sizin elinizde de birincil DC'ın windows yedekleme aracının system state özelliğini kullanarak aldığınız yedekleri var. Bu yedekleri geri yüklemenin bir zararı olur mu? (Ayrıca şimdi yazarken anlamsız geldi de; yedek DC'lar varken windows yedekleme aracını kullanarak System State yedeği almanın bize bir faydası olur mu -komple domain çöküşleri dışında-).

 
Gönderildi : 19/12/2009 18:03

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

merhabalar


işletim sisteminizi kurarsınız ve additional dc olarak kurarsınız ve rolleri üzerine alırsınız.


ikinci sorunuza gelince ; system state dönüşü yapılırken seçenekler vardır bunlar önemlidir. tabi bu dönüş seçenekleri backup yazılımı üzerindedir.


ya restore edilen system state diğer sunuculara update ediceksiniz yada restore edilen sunucu varolan çalışmakta olan sunuculardan kendisini USN değerlerine göre timestamp ve versiyon bilgilerine göre güncelleyecek..


kolay gelsin

 
Gönderildi : 19/12/2009 18:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 19/12/2009 18:24

Paylaş: