Forum

Yazıcı paylaşım hat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazıcı paylaşım hatası

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
422 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.Domain ortamında bulunan pc lerimizde bazı birimlerde yazıcı paylaşım sorunu yaşanmaktadır..Örnek olarak 3 bilgisayar bulunan bi birimimizde sadece yazıcının sahip olduğu bilgisayar çıktı alıyorken diğer 2 pc şimdiye kadar çıktı alabiliyorken şimdi alamıyorlar.Bazen yazıcı kuyruklama hatası diye bazende bu belge yazıdırlamadı diye hata belirtiyor.İyi günler..

 
Gönderildi : 16/12/2009 12:24

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhabalar;

Domain'e bağlı kullanıcıların   yazıcı üzerinden  çıktı alamadıkları tarafında hem fikiriz şimdi;

Yalnız     ortamı biraz net anlatırsanız  daha net sorun çözme odaklı oluruz...

Örn:          Yazıcılarınız  Local Ağ'a direkt Bağlı  network prnt'lardan mı ?   - Yoksa  local^deki  bir pc^ye veya direkt olarak sunucuya mı bağlı?

Paylaşımları nasıl yapıyorsunuz ?

-Yapabilirliği olağan şeyler

*Yazıcının bulunduğu Pc ve Server^da    yazıcı üzerinden bir test çıktısı almayı deneyelim      local^de herhangi bir sorun olmadığını kontrol etmiş oluruz..
*Daha sonra problem var ise ; sürücüyü kaldırıp  "ccleaner " adlı program ile sistemden gereksiz dosyaları temizleyip ... sistemdeki  yazıcı ile ilgili tüm dataları silip güncel sürücü ve yazılımı ile kurunuz.
*Ve  yazının paylaşım'da olup olmadığını kontrol edip    - gerekirse yeniden paylaşım veriniz ve domain ortamı olduğu için kişilere güvenlik v.s izinler tanımlamanız gerekli olabilecektir.
*Kurulum yapacağınız pc^lerden kurulu olan yazıcıyı siliniz . Daha sonra yeniden yapılandırma için bir sonraki adıma geçin
*Yazının bağlı bulunduğu   nokta'ya erişim için    ip adresini kullarak     kurulum yapacağınız makinalardan o ip adresini kullanarak yeniden bağlantı oluşturunuz.
*Yazıcı'ya erişimi gerçekleştirdiyseniz ... Sınama sayfası çıkarmayı deneyiniz.

Tekrar sorun hakkında yazarsanız yardımcı olmaya çalışacağım.

Not: Sistemlerin stabil çalıştığını düşünerek  virüs v.s aşamalarını atladım yinede gözden geçiriniz
Tekrar çıktı almayı den
                 

 
Gönderildi : 16/12/2009 16:01

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba uğur bey.Yazdıklarınızın hepsini zaten denemiştim.Ama malesef bizim hatamızdan kaynaklanan bi sorunmuşDomainde aynı pc adıyla farklı bir c daha varmış.İzinde olan personelimiz login olduğunda bunu farkettik.Çok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.Sorun giderilmiştir..

 
Gönderildi : 16/12/2009 17:38

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Geri bildirim için teşekkür ederiz..

 
Gönderildi : 17/12/2009 13:27

(@batuhandemirdal)
Gönderiler: 182
Reputable Member
 

benim fikrim yazıcının kullanıcısıyla ekle bendede aynı sorun vardı client bağlı olan pc nin ismi neyse onla ekledim ip olarak ekleme.isimle ekledim düzeldi.

 
Gönderildi : 17/12/2009 19:37

Paylaş: