Forum

Terminal Server lis...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server lisanslama ve 120 gün limiti

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
320 Görüntüleme
(@TaylanOzgur)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

ad yapısı olan bir sistemde terminal server kullanıyorum. bunun icin unix uzerinden calısan thin clientlar kullanıyorum. terminal server kurulumunu yaparken 120 gün per device olarak ayarlamıştım.  lisansı daha sonra aldım ancak bir arkadasım daha sonra lisansı etkinlestirdiginde sorun yasamıstı hemen hemen aynı sistem(thin clientlar) su an sürenin bitimine 20 gün kaldı ve etkinleştirme yaptıgımda certifika eklenmiş olmasına rağmen clientlar register edilmeden 120 günlük olan lisansı tercih edecekler. ben unix uzerinden kullandıgım icin değiştirebileceğim bir register kaydı yok. Bu konuda ne yapabilirm?

 
Gönderildi : 14/12/2009 17:26

(@ermandem)
Gönderiler: 2
New Member
 

alakasız olacak ama acaba lisansı nereden aldınız?

 
Gönderildi : 14/12/2009 20:26

(@udogrucan)
Gönderiler: 4
New Member
 

merhaba Terminal server açısındanThin Clientların unix veya başka bir OS üzerinde çalışmasının hiç bir önemi yok , RDP protokolünü desteklemesi yeterli , TS Licensing Server üzerinde TS CAL lisanslarını aktif ettikten sonra TerminalServer Configuration üzerinde Lisans türünü "Per Device"olarak ayarlamanız lisansı başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz için yeterlidir.

 
Gönderildi : 14/12/2009 20:57

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Terminal server üzerinde üzerinde lisanları yüklemeniz yeterli.Thinclietlar açılışta terminal serverın ipsi ve kendi userları ile authentice olup, oturum açarlar.Yönettiğim sistemde thinclientlar kullanıyorum.Thinclieny üzerinde lisanlama ile ilgili yapcağınız ayar yoktur.Server tarafında ok ise işlem tamamdır.

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 15/12/2009 04:22

Paylaş: