Forum

Domain de Profil il...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain de Profil ile ilgili bir soru.

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
386 Görüntüleme
(@pajero)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,
Domain ortamında kullanıcıların dosyaları profil yönlendirmesi ile sunucu üzerinde tutuluyor. Sabit bilgisayarlar için gayet kullanışlı olan bu sistem laptop kullananlar için biraz problemli gibi ya da uygun değil. Sorun şu ki; laptoplu domain user iş için bir kaç gün firma dışında kalıp geri gelip sisteme logon oluyor, bu arada dışarda kaldığı sürece değişen dosyalar sisteme logon olduğunda server üzerindeki eski dosyaların user laptopuna yüklenmesi ile siliniyor. Bu tür bir durumda çare nedir? Hareketli kullanıcılar için nasıl bir profil yapılandırılmalı.

 
Gönderildi : 19/11/2009 20:38

(@ErdemHACISALIHOGLU)
Gönderiler: 542
Honorable Member
 

Merhaba;


Kısaca bilgi veriyim gezici kullanıcı profili oluşturmalısınız , makaleyi okuyunca size göre olup olmadığını çok daha iyi anlıycaksınızdır ... 


http://www.olympos.org/blog/serhat-akinci/gezici-kullanici-profili-nasil-yapilandirilir-84632.html


 

 
Gönderildi : 19/11/2009 20:55

(@pajero)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Makaleyi okudum ama aradığım cevabı maalesef bulamadım.
Benim yapmak istediğim şu; Laptoplu kullanıcılar için herzaman sunucu üzerine dosya yazılmalı, oturum açıldığında sunucudan profil dosyaları laptop a gelmemeli.  Yani tek yönlü dosya transferi olmalı. Zannedersem users profil mantığına ters olan bir durum, belki gpo ile ya da script ile yapılabilir.

 
Gönderildi : 19/11/2009 21:22

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
 

Benimde en çok korktuğum mevzulardan biri. Bir çok kulllanıcı yaptığı işlerini masaüstlerinde tutuyorlar. Daha anlayamadığım bir sebebpten bazen aynı kullanıcı ve makinede başka bir profil oluşturuyor sonra gelde çık işin içinden. Profil mandatory değil ve roaming yapmıyoruz.

 
Gönderildi : 20/11/2009 01:03

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Roaming profile de kullanıcı logon olduğunda yerel diskindeki bilgiler servera yazılır.Siz bu nedenle verileri kaybediyorsunuz. Offline files yapabilirsiniz.

Bir de şunu deneyebilirsiniz.Şahsen test etmedim ancak, test etmye değer.Normal şekilde network kablosunu takmadan laptopda logon olun, daha sonra kabloyu takın ve logoff olun.Daha sonra kablo takılı halde logon olmayı deneyin.

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 21/11/2009 03:34

(@aykutsinanes)
Gönderiler: 380
Reputable Member
 

Merhaba;


Serverde Kayitli Profil Olsa bile Laptop Uzerindeki Profil Dosyalarinin Kullanim Tarihi Ustunlugunden Laptop Uzerindeki Profilin Baskin Gelecegini ve Server Uzerindeki Profili Degisterecegini Dusunuyorum. Bana Mantikli Gelen Boyle Olmasi.


Soylede Bir Durum var Laptop Kullanicilari Dısardayken Sınırlı kere Domain Kullanicisindan Login Olabilirler. Daha Sonrasinda Ortamda Domain Olmadigindan Kendi Cache'ini Kullanma Hakki Bitecektir Belki Bu da Sebep Olabilir.


Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 21/11/2009 04:08

(@pajero)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Uğur bey dediğinizi denedik, laptopu açtıktan sonra ağ kablosunu taktık ama işe yaramadı. Offline files dediğiniz olay nedir acaba?

Bu arada serverda tutulan dosyalar yeni olmasına bakmadan logon olduğunda kullanıcının dosyalarına yazılıyor.

 
Gönderildi : 21/11/2009 13:01

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Offline files ile ilgili makale,

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc782960(WS.10).aspx  

 
Gönderildi : 21/11/2009 20:18

Paylaş: