Forum

Ayni Ortamda 2 Fark...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ayni Ortamda 2 Farkli Domain

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
475 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Ayni Ortamda 2 Farkli Domain var. Domainin Birine Sadece 1 Tane Pc Uye. 1 tane pc nin uye oldugu domaini kaldirmak istiyoruz.

Kaldirdiktan Sonra BIr Sorun Ile Karsilasirmiyim? Kaldirmadan Once Neler Yapmam Gerekir.

Ayrica Kaldirdiktan Sonra Uye Olan Pc De Sorunla Karsilasirmiyim.

Tesekkurler.

 
Gönderildi : 27/10/2009 16:43

(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
 

Merhaba,


Kaldıracağınız domaine üye olan bilgisayarı domainden çıkartın, makinedeki local hesapları disable ettiyseniz gerekli ayarlamaları yapın. Ayrıca migrate etmek istediğiniz hesaplar varsa migration işlemini ve gerekli yedeklemeleri gerçekleştiriniz. Daha sonra dcpromo komutu ile en son FSMO rolleri olan dc olmak üzere domaine üye olan tüm dc lerinizi demote ederek eski domaini kaldırabilirsiniz. Kaldırma sırasında son dc yi demote ederken "this server is the last domain controller in the domain" seçerseniz AD deki meta bilgileri hatasız silinecektir. Eğer bu işlemden hata alırsanız ya da Dc leri demote etmeden domaini kaldırdıysanız http://support.microsoft.com/?id=230306  makalesini izleyerek AD de kalan meta bilgilerini manuel olarak kaldırabilirsiniz.

 
Gönderildi : 27/10/2009 17:01

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;

Bilgisayarı kullanan kullanıcılar eğer efs ile dosyalarında kriptolama yaptılarsa ve bu kriptoları açmadan etki alanını kaldırırsanız dosyalara bir daha ulaşamayacaksınızdır.

Ayrıca eğer o pc nin yerel administrator kullanıcısının parolasını bilmiyor iseniz bilgisayarı etki alanından çıkarmadan önce domain admin ile girip administrator kullanıcısının parolasını resetlemenizi öneririm (Sonradan uğraşmamak için).

Birde iki etki alanı arasında trust olup olmadığını ve bu trust ı kullanan yazılımların olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin;

 
Gönderildi : 27/10/2009 19:15

Paylaş: