Forum

Kimlik denetiminde ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kimlik denetiminde sorun

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
324 Görüntüleme
(@RusenTopcu)
Gönderiler: 189
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

320 clientli bir yapımız var.DC olarak 2003 server var(Tek DC).Firewall olarak isa 2006 var.Gün icinde kullanıcılarda sık yasadıgımız bir problem var.Kullanıcı Microsoft outlook actıgında, internete girmek icin tarayıcı tıklandıgında veya bir paylasım server'a gitmek icin \\server adı\paylasımadı yazıldıgında username/password penceresi geliyor.

Username:Domainname\kullanıcı adı

Password:****    yazdıgımda zaten bu kullanıcı ile oturum acılmıs durumda uyarısı geliyor.Kimlik dogrulamayı gecemiyorum.Bazen bu hatayı almıyorum girdigim bilgileri kabul ediyor.Gün icinde kullanıcılarda bunu sık yasıyoruz.Bununla ilgili olarak nasıl bir cözüm önerirsiniz.

Yine yasadıgımız bir sorun kullanıcının klasöre paylasım yetkisi oldugu halde paylasıma gitmeye calıstıgında erismeye yetkiniz yok hatası almasıdır.Desteklerinizi bekliyorum.

 
Gönderildi : 18/10/2009 22:40

(@cenkbalci)
Gönderiler: 72
Trusted Member
 

Merhaba,


 


Dc niz üzerinde DCDIAG komutuyla dc nin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizi öneririrm.


 


kolay gelsin.


 


 

 
Gönderildi : 18/10/2009 23:22

(@RusenTopcu)
Gönderiler: 189
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

DC'miz malesef saglıklı calısmıyor.Benim söyle bir düsüncem var.Clientlara script yazıp group policy ile dagıtmak.logon olurken kimlik denetimini scriptle yaptırmak gibi.bu cozum olurmu?ve nasıl bir script dagıtabilirim. 

 
Gönderildi : 19/10/2009 00:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Tek bir etki alanı denetleyicisinin bulunması sakıncalı bir durum. Mümkünse mutlaka başka bir sunucuyu da etki alanı denetleyicisi ( additional domain controller ) yapın.

 
Gönderildi : 20/10/2009 00:18

Paylaş: