Forum

Dosya Paylaşım g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dosya Paylaşım güvenliği (silme engelleme)

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
4,831 Görüntüleme
(@osmanozer)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar


 windows 2003 standart server üzrinde paylaşıma açık dosyalar var. bu dosyalardan bazıları zaman zaman  siliniyor. yapmak istedigim .kullanıcılar paylaşımdaki dosyalarda değişiklik yapabilsin (word excel) yeni dosyalar oluşturabilsin, ama hiç bir şekilde bu dosyaları silemesinler.


yardımlarınız için tesekkürler.


 

 
Gönderildi : 20/08/2009 00:13

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 
  • Diyelimki Server üzerinde Test isimli bir klasörünüz var.
  • Bu kalsöre sağ tuş özellikler - Security-Advanced - Permissions sekmesinde Allow inheritable permissions from the parent to propagate to this object and all child objects. Include these whith entries explicitly defined here seçimini kaldırın ve security sekmesine geri dönün.
  • Security sekmesinde Add diyerek tüm yetkilere sahip olacak bir kullanıcı seçin ve full Control verin.Sadece serverdan silme işlemi yapılacaksa Administrators seçmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede sadece Domain admin yetkisine sahip kullanıcılar silme işlemi yapacaktır.
  • Tekrar Add diyerek Everyone ekleyin.
  • Everyone üzerine tıklayarak Advanced - Permissions sekmesinde Everyone seçili olduğuna dikkat ederek Edit seçimini yapın
  • Açılan pencerede Permissions kısmındaki haklardan Delete Sub folders and Files, Delete, Change Permissions ve Take Ownership özelliklerine Deny veriniz ve OK diyerek onaylayınız.
  • Advanced Security Settings penceresine geri dönmüş oldunuz. Burada alt kısımda bulunan Replace permission entries on all child objects with entries shown here that apply to child objects seçimini işaretleyin ve OK butonu ile bu işlemi onaylayın.
  • İşlemi onayladıktan sonra Klasörümüzün Özellikler penceresine geri döndük. Bu sefer Sharing - Share this folder Permission seçimleri ile devam edip Eveyone a sadece change ve read haklarını verin ve işlemi onaylayın.
 
Gönderildi : 20/08/2009 11:56

(@osmanozer)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

sinan hocam merhaba


 tarif ettiğiniz yöntemi yaptım.silme olayı ok. fakat paylasıma kopyaladıgım  txt dosyalarını acıp degişiklik yaptığımda herhangi bir sorun yok ama word ve excel dosya dosyalarında degışiklik yapıp kaydet e bastıgımmda erişim engellendi yöneticinize başvurun mesajı çıkıyor ve kayıt yapmıyor.


yardımlarınız için şimdiden tesekkurler

 
Gönderildi : 25/08/2009 23:35

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

KLasöre uyguladığınız hakların ayrıntılı bir resmini paylaşır mısınız?

 
Gönderildi : 26/08/2009 11:07

(@osmanozer)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sinan hocam tekrar merhaba


Klasöre uyğuladıgım hakların ayrıntılı resmi linkte.yardımlarınız için teşekkürler


 
Gönderildi : 27/08/2009 02:19

(@ErenSARISALTIK)
Gönderiler: 890
Noble Member
 

Security tarafında 2 tane everyone var,özel olanı silerek deneyin.Veya test amaçlı bir kullanıcıya bu yetkileri vererek deneyin..

 
Gönderildi : 31/08/2009 03:33

(@MustafaARSLAN)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Merhaba Sinan bey,

Bu silme engelleme olayını yapıyoruz fakat client office dosyasında çalışıp kapattıktan sonra .tmp dosyaları oluşuyor. Her açıp kapamada ayrı .tmp dosyası bunun önüne nasıl geçebiliriz. Normalde dosyayı kapattığı anda siliniyor fakat silme yetkisini kaldırdığımız için .tmp dosyaları duruyor, bir süre sonra bayağ yer kaplıyor. Buna nasıl bir çözüm üretebiliriz.

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 07/12/2011 14:13

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

bunun için sunucuda bir bat dosyasını zamanlayıp ara ara çalıştıracaksınız.dosyaların yoğunluğuna göre saatlik, günlük, haftalık vs.

 
Gönderildi : 07/12/2011 15:11

Paylaş: