Forum

Active Directory e ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory e clientlar ı katmadan önce tavsiye

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@aliolgun)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

2003 enterprise server kullandıgım AD yapım var. Aynı donanıma sahip yeni pcler aldık. Bunlardan birine windows xp kurdum, ve digerlerini bu xp den image yazılımlarıyla cogaltacagım.


1 şeye karar veremedim 1 şeyide anlamakta gucluk cekiyorum.


Karar veremedigim şu:


Diger PC leri AD e katmadan once bu Pc lerde sysprep i calıstırıp yeni SID lermi urettirmeliyim, ya da ilk kurdugum pc acıkken sysprep calıstırıp sonra bu haliyle imaj alıp mı diger pc lere imajı restore etmeliyim. Hangisini tavsiye edersiniz ?


Anlayamadığım şu:


Diğer PC lerin ismini imajı restore ettikten sonra degistirecegim , boylece makinelerin hepsi AD e uye olabilecekler diye icimden geciyor. Tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istedigim, benim gibi bir kurulum yaparken sysprep illaki yapılmalımı? SID cakısmalarını onlemek icin sysprep kullanmak gerekiyor diye duymustum. Burada çakışma ihtimali olan SID hangi SID olabilir? User SID olamaz gibime geliyor. AD e katmadan once imajı restore ettigimiz PC lerin de ismini degistirirsek makine SID lerinin cakısmasını da onlemezmiyiz ? Hic sysprep calıstırmadan bu sekilde kurulumlar yapan oldu mu acaba?

 
Gönderildi : 12/08/2009 03:18

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Uzun ve karışık sormuşsunuz.Özetle,İmajını alacağınız referans makinayı sysprep'liyip kapatıp o şekilde imaj almanız.Bu imajı her restore ettiğinizde zaten yeni bir computername,administrator password,vs tanımlayacağınız wizard'lar karşınıza gelecektir.

 
Gönderildi : 12/08/2009 12:09

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

SID'yi  domaine join ederken alır. Tüm yüklemeleri yaptıktan sonra image'yi alıp diğer clientlere restore ettikten sonra domaine alın.

 
Gönderildi : 12/08/2009 12:32

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

sid degistirmek icin sysprep şart değil http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897418.aspx


 


kolay gelsin

 
Gönderildi : 13/08/2009 12:51

Paylaş: