Forum

MS Lisansları hakkı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS Lisansları hakkında.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
381 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Slm arkadaşlar,


Firmamız bünyesinde kullandığımız bir sektörel programın terminal serviste çalışıp çalışmadığını denemek amacı ile lisanssız server 2003 ve terminal servis kurdum ve kullandığımız paket programın terminal serviste çalıştığını test ederek gördüm.


Kurduğum Server Enterprise edition idi. Hal böyle iken enterprise edition ile standard edition lisans fiyatı arasında çok fark olduğunu sonradan farkettim. Şimdi ise kurduğum sistemi lisanslamak istiyorum. Lakin halihazırda kurulu olan sistemi silmeden standard edition üzerinden lisanslamak gibi bir şansım olup olmadığını öğrenmek istiyorum.


 Enterprise editionun Product keyini Standard edition keyi ile değiştirmek gibi bir şansım olur mu, ya da kurulu olan sistemi silmeden lisanslama konusunu nasıl çözebilirim, ya da çözebilirmiyim?


(Ayrıca, Server 2008 Product keyini (Lisansını)  Server 2003'tede kullanabilme şansım olduğunu öğrendim, bu doğrumudur?) 


Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini rica ediyorum.


Saygılar.

 
Gönderildi : 05/08/2009 07:45

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba,

Enterprise OS'i yeni kurulum yapmadan Standard'a düşüremezsiniz. Standard -> upgrade -> Enterprise ok. ama tam tersini yapamıyoruz. Key değiştirmekte bir anlam ifade etmez ki zaten standard ed. product key'i enterprise ed. üzerine giremezsiniz.

Windows Server 2008 keyleri windows server 2003'lerde kullanılmaz. Ancak Windows Server 2008'in downgrade hakkından faydalanıp Windows Server 2003 kullanabilirsiniz (yeni key ile). Bu durumda open lisans müşterisiyseniz eopen.microsoft.com üzerinde oturum açıp win2003 için keylerinizi alabilirsiniz. Diğer lisanslama modellerinde downgrade hakkınızı kullanmak ve key almak için Microsoft iletişim hattını aramalısınız.

 

 

 
Gönderildi : 05/08/2009 12:41

(@OnurSabuncu)
Gönderiler: 15
Eminent Member
 

Serhat bey haklı enterprise dan standard a dönüş olmuyor .Eğer lisanlama düşünüyorsanız en mantıklısı Open lisans modeli bende open lisans kullanıyorum onceki 2 surumu kullanma hakkıda veriliyor .Ustelik ürün medyaları ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz aldığınız ürünler içinde neye ihtiyacınız varsa indirip kuruyorsunuz keylerde aynı sitede yayınlanıyor.

 
Gönderildi : 05/08/2009 13:09

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Mrb,


 Anlaşılan enterpriseyi silmeden bu işi çözemeyeceğim. Keşke başta standartı kursaymışım. Çünkü sistemi öyle bir kurdumki şubeler filan hep ts üzerinden çalışıyor. Şimdi sil baştan çok zor olacak.


Peki Şöyle bir soru sorayım;


Enterprisede oluşturduğum kullanıcı hesaplarını ve bu hesaplara ait yazıcı yönlendirmelerini bir yere yedekleyip standard editionu kurduktan sonra standarda aktarmak gibi bir durum olabilir mi? Yazıcı yönlendirmelerini Net use komutu ile yaptım, çünkü kullandığım program karakter ortamda çalışıyor. (DOS tabanlı) DOS tabanlı programı TS de nasıl çalıştırdın diye merak ederseniz emulator kullandım.


Bilgiler için teşekkür ederim.


Saygılar.

 
Gönderildi : 06/08/2009 05:55

Paylaş: