Forum

Excel Permission Pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Excel Permission Problems on a network

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
380 Görüntüleme
(@cevatyildiz)
Gönderiler: 50
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Bildiğiniz üzere Excel dosyaları kaydedilirken bir temp dosya oluşturur ve herşey yolunda giderse temp dosya görüntülenmeden silinir. (Tabi eğer Excel ayarları ile oynamamışsanız) Benim problemim network share yaptıgım bir excel dosyası.. Domain kullanıcılarının excel dosyaya yazabilmesini, ama dosyanın bulundugu klasorde, herhangi bir baska dosya olusturmamalarını veya silememelerini istiyorum.


 Ayrıca baska bir soru.. Append özel izni kullanılarak dosyanın sonuna sadece yazılabilmesini ama daha onceki kayıtların silinmemesini istiyorum. tabi bunu yaparken mesela hücre içeriğinin değiştirilebilir olması gerekiyor. Sanırım bu sadece vb ile yapılır?


 

 
Gönderildi : 31/07/2009 14:46

(@EnginOZSAHiN)
Gönderiler: 326
Reputable Member
 

Exel'i bir klasöre attıktan sonra, klasöre hangi kullanıcılar girecekse o kullanıcılara read hakkı verin. Daha sonrada excel dosyası üzerinde hangi kullanıcıların işlem yapması gerekiyorsa bunlara read, write vs. haklarını atayın. Bu durumda kalsör içerisindeki yetki verdiğiniz excel dosyası dışındaki dosyalara kullanıcılar erişemeyecektir ya da dosya oluşturamayacaktır, isterseniz klasör içerisindeki diğer dosylara kullanıcılar erişmesin diye deny'da verebilirsiniz.

2. sorunuz hakkında birşey söyleyemiyorum.

 İyi Çalışmalar 

 
Gönderildi : 31/07/2009 15:03

(@cevatyildiz)
Gönderiler: 50
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

tek bir grup için izin tanımlaması yapacagım


dediğiniz gibi klasore Read verip bu izini miras bıraktım. Daha sonra da dosya için izinleri Read + Write yaptım ama grup kullanıcıları bu sefer excel üzerinde değişiklik yaptıklarında kayıt işlemini yapamıyorlar.

 
Gönderildi : 31/07/2009 17:06

(@cevatyildiz)
Gönderiler: 50
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bu adreste Excel dosyalarını kayıt için ilgili klasorde mutlaka aşağıdaki izinlerin olması gerektiği yazıyor. Yani biri Excel dosyamı silerse ancak backyup dan donebilirim baska sansım yok oyle mi?


http://support.microsoft.com/kb/271513/


  • Read permissions
  • Write permissions
  • Rename permissions
  • Delete permissions
  •  
    Gönderildi : 31/07/2009 17:32

    Paylaş: