Forum

WSUS ile ie7 kurulu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WSUS ile ie7 kurulumu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
380 Görüntüleme
(@fcelik)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

GP ile terminalleri ie7 yükseltmek istiyorum (önümüzdeki ay wsus için ie8 dahil edilecekmiş ama yüklenmemiş birkaç terminal kaldı onlarıda 7 yapalım istiyorum). 

WSUS 3.0 SP1 kullanıyorum. Wsus için update rollup tan ie7 yi ekledim ve approve ettim. buraya kadar sorun yok. Terminallerimin 2 tanesi kurulumu sorunsuz yaptı ancak  2 tanesi yapmadı. Yapmayanlar wsustan incelendiğinde ie7 downloaded görünüyor. %windows%\windowsupdate.log da güncelleme bulunduğu ve xx:xx:xx tarih ve saatine zamanlandığı söyleniyor. Ancak ne zamanlanan tarih saatte yükleme gerçekleşiyor nede sağ alt köşede güncellemelere ait sarı kalkan şeklindeki ikon çıkıyor.

Kullanıcılar admin yetkilerine sahip değil ancak GPO windows update ayarlarında  "Allow non-administrators to receive update notifications" enabled olarak ayarlı. Diğer güncelleştirmeleri yaparkende zaten ilgili ikonu görebiliyorlar. 

ie7 güncelleştirmesi gerçekleşmiyor.  Ancak terminali yönetici haklarına sahip bir hesapla açarsam sarı kalkan görünüyor ve güncellemeleri yükle dediğimde yükleme sorunsuz gerçekleşiyor. Atladığım nokta neresi olabilir, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 24/07/2009 18:01

(@fcelik)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

sanırım sp3 olan terminallerde sorun oluyor. bknz:  http://www.technologyquestions.com/technology/internet-explorer/226724-deploy-ie7-silently-wsus.html  [^o)]

 

 
Gönderildi : 24/07/2009 19:17

(@fcelik)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

SP2 olan terminallerde de sorun aynı. Nedenini anlayamadığım bir şekilde diğer tüm güncellemeler kuruluyor ancak ie7 kurulmuyor. WSUS konsolundan Downloadad görünüyor ancak client işlem yapmıyor. Ne zaman yönetici haklarına sahip bir kullanıcı ile oturum açarsam o zaman sağ alt köşede update kalkanı çıkıyor, ie7 görülüyor ve kur dediğimde de sorunsuz kuruluyor !!!.

 
Gönderildi : 28/07/2009 12:36

(@fcelik)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

SP2 olan terminallerde de sorun aynı. Sorunun kaynağı SP3 değil maalesef. Nedenini anlayamadığım bir şekilde diğer tüm güncellemeler kuruluyor ancak ie7 kurulmuyor. WSUS konsolundan Downloadad görünüyor ancak client işlem yapmıyor. Ne zaman yönetici haklarına sahip bir kullanıcı ile oturum açarsam o zaman sağ alt köşede update kalkanı çıkıyor, ie7 görülüyor ve kur dediğimde de sorunsuz kuruluyor !!!.

 
Gönderildi : 28/07/2009 12:36

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1626
Noble Member
 

Öncelikle konu benzer olduğu için ayrı bir post açılmasın istedim. O sebeple bu postu devam ettiriyorum.

Windows Xp Pro Sp3 işletim sistemli client'lar var.Wsus ile IE 8 i clientlara dağıtma işlemini yaptım. Önceki post'larda söylendiği gibi localde user grubundaki kullanıcılar IE 8'i yükleyemiyorlar. Admin hesabı ile açtığımda update simgesi geliyor ve yüklemeyi yapabiliyorum. Bu problemin çözümü için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

 
Gönderildi : 06/01/2011 13:02

Paylaş: