Forum

Acronis ile DC back...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis ile DC backup/restore yapılamaz mı?

9 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
533 Görüntüleme
(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Konuyu Murat bey'in başka bir konuya verdiği cevaba istinaden açıyorum. DC olan makineleri Acronis ile kurtaramaz mıyız? Yani önceki bir image'i yüklememiz işe yaramıyor mu? Önemli çünkü halihazırdaki DClerim için Acronis almak üzereyim.

-------------------------------------------------------

Murat CAN:

Merhaba,

Acronis ile dc imaginden dönmek tavsiye edilmez çünkü dc'nin database yapısı parçalıdır. Bu işlemi yaptıysanız size tavsiyem o sunucudan domain controller role'ü kaldırın sonrasında sıfırdan yeniden kurulum yapın.

 --------------------------------------------------------

 
Gönderildi : 21/06/2009 03:20

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Eğer ortamınızda additional domain controller var ise image'den geri döndüğünüzde replikasyon hataları ile karşılaşabilirsiniz. En son çare acronis image ile geri dönmektir ki yeri geldiğinde hayat kurtarır derim her zaman.


Eğer replikasyon var ise tüm domian controllerlarında aynı anda yedeğini aldıysanız ve dönmek zorundaysanız hepsini dönmeniz gerekecektir. Eğer ortamınızda additional dc varsa diğerini kaldırıp kurmak yani temiz bir geçiş yapmak her zaman daha sağlıklı kabul edilir.


İyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 21/06/2009 12:08

(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Murat bey şimdi çok net anladım, teşekkürler detaylı yanıtınız için.

 
Gönderildi : 21/06/2009 12:42

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Rica ederim.


Aklınıza takılan herhangi bir soru varsa sormaktan çekinmeyin lütfen.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/06/2009 14:17

(@izi_ser)
Gönderiler: 3
New Member
 


Merhaba,


Eğer ortamınızda additional domain controller var ise image'den geri döndüğünüzde replikasyon hataları ile karşılaşabilirsiniz. En son çare acronis image ile geri dönmektir ki yeri geldiğinde hayat kurtarır derim her zaman.


Eğer replikasyon var ise tüm domian controllerlarında aynı anda yedeğini aldıysanız ve dönmek zorundaysanız hepsini dönmeniz gerekecektir. Eğer ortamınızda additional dc varsa diğerini kaldırıp kurmak yani temiz bir geçiş yapmak her zaman daha sağlıklı kabul edilir.


İyi çalışmalar.



Sayin Murat Bey;


Sistemimde bir DC bir de ADC var. Gectigimiz hafta DC Hdd hatasi yuzunden coktu. Elimdeki Acronis imaji ile yilbasina geri dondurdum makinayi. Ancak sonrasinda kullanicilar otorum acarlarken "etki alani denetleyicisi calismiyor" tarzi bir hata ile oturum acamamaya basladi. Active Directory'den kullanicinin bilgisayarini silerek oturum acmasini saglayabildim. Ancak yeni kullanici ekledigim zaman temiz formatlanmis bir makinaya bu kullaniciyi tanimlayamiyorum. Kullaniciyi listeden secerek ilerlememe ragmen "DOMAIN\kullanici var olmadigindan DOMAIN\kullanici kullanicisina standart kullanici erisimi verilemedi." hata mesaji aliyorum. Yeni kullanici ekleyemiyor yada degistiremiyorum. Ama var olan kullnicilarla yetkilendirmeler sorunsuz calisiyor. 


Ayrica su anda surekli olarak ADC'da su hatalari veriyor.
"Windows cannot query for the list of Group Policy objects. Check the event log for possible messages previously logged by the policy engine that describes the reason for this."
"Windows cannot access the file gpt.ini for GPO CN={31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9},CN=Policies,CN=System,DC=domain,DC=com,DC=tr. The file must be present at the location <\\domain.com.tr\sysvol\domain.com.tr\Policies\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9}\gpt.ini>. (Logon Failure: The target account name is incorrect. ). Group Policy processing aborted."


ADC'i yeniden DC'ye tanitmam ve active directory uzerinde yapilan degisiklikleri yeniden calisir hale gelmesi icin yapabilecegim birsey mevcut mu?
Bir de elimde sunucunun cokmesinden 2 gun once alinmis olan systemstate yedegi mevcut. Acronis restoresi yaptiktan sonra bunu geri yuklemeye calistim ancak Active Directory calisiyor vaziyetteyken restore yapilamaz diye uyari aldim ve bunu gecici olarak durduramadigim icin system state restoresini yapamadim. Bunun icin de bir cozum var midir? ayrica bu geri yukleme bir sorun yaratir mi?

 
Gönderildi : 20/02/2010 16:18

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba

acronis ile geri döndükten sonra dc ile adc arasındaki replication problemi oluşmuş olabilir.

Böyle birşeylle ben karşılaşsam "ki karşılaşmak nasip olmasın"dc üzerindeki rolleri adc üzerine aktarmayı düşünürdüm ilk olarak yada adc yi metadata cleanup yöntemi ile kaldırır acronis backuptan dc yi geri ayaga kaldırır dns teki adc kayıtşarını temizlerdim,yada system state yedeginden geri dönerdim(system state yedegini makineyi açarken F8 ile active directory restore mod 'da açarak yapabilirsiniz). 

 
Gönderildi : 20/02/2010 17:54

(@izi_ser)
Gönderiler: 3
New Member
 

Merhaba;


 Sanirim DC ile ADC arasindaki rolleri degistirmek isime gelmez. Gelmez cunku ana sunucum ayni zamanda kullanicilarin masaustu ve belgelerini de barindiriyor. Bahsettiginiz diger islemler de biraz karisik geliyor. Daha dogrusu tam olarak bilmedigim icin oyle.


Simdi geriye tek bir soru kaliyor. Bir cok kisiden system state'i geri yuklediklerinde server'in coktugunu duymustum. Ancak o duyduklarim hep sifirdan kurulmus olan sunuculardi. Benimkinin farki zaten ayni ve degistirilmemis olan bir sunucu uzerine system stati geri yuklemek. Ama tek farklilik guncel bir sisteme eski bir system state yuklemeyecegim. 1,5 ay once alinmis bir sistem yedeginin uzerine birkac gun once alinmis system state yedegini yuklemek olacak. Bu durumda Server'in cokme ihtimali var midir? Sunu da belirteyim ki yedekle, system state arasinda ekstradan kurulan hic bir uygulama yada ciddi bir degisiklik yok.


Simdiden tesekkurler.

 
Gönderildi : 20/02/2010 19:43

(@ZekeriyaOzkan)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

Merhaba izi_ser

 Sistem Dc'deki C:\WINDOWS\SYSVOL\domain\Policies\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9} klasöründe gpt.ini dosyasını bulamadığından bu hatayı veriyor.

Şu an Group Policy çalışmayacaktır.İmajdan yüklediğin için  eski GUID ile yeni GUID birbirini tutmuyor ve sistem gpt.ini dosyasını   C:\WINDOWS\SYSVOL\domain\Policies klasöründe 31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9  GUID'inde arıyor .

Eğer loglarında ortalama 5 dakikada bir 1030 ve 1058 uyarısını alıyorsan

 

http://support.microsoft.com/kb/888943/en-us bir gözat derim .

Kolay gelsin

Diğer sorunların için ise event loglardan yola çıkmanı tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 20/02/2010 21:36

(@izi_ser)
Gönderiler: 3
New Member
 

Merhaba;


Dün sistemin çökmesinden 1 gün önce alinmis olan system state yedeğini geri yükledim. Active Directory calismaya baladi. DC ve ADC birbirleri arasinda iletişim kuruyor ve yeni kullanicilari ve degisiklikleri birbirlerine iletiyorlar. Bu buyuk bir yuku ustumden kaldirdi. Cok tesekkur ederim. Sorun cozuldu gibi gorunuyor.


Su anda sadece ADC de su hatayi aliyorum. "The report server database is an invalid version." Simdi bu hataya bakiyorum. Ben bu hata hakkinda bir sonuca ulasana kadar bilen bir kisi cevap yazarsa o da guzel olur benim icin. Yardim eden herkese cok tesekkur ederim.


 

 
Gönderildi : 22/02/2010 14:40

Paylaş: