Forum

Psexec ile uzak mak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Psexec ile uzak makinadaki cmd dosyasını çalıştırmak

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
4,352 Görüntüleme
(@CenkBALCI)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba

Benim sorum ben psexec kullanarak başka bir serverdaki c:\deneme.cmd dosasını çalıştırmak istiyorum. Bu dosyanın içinde şu anda notepad.exe yazılı. Kaynak bilgisayardan komutu çalıştırdığımda error code 1 diye bir hata vermektedir. Bunla ilgili daha önce tecrübeleri olmuş arkadaşlardan bu konuda destek olmaları için rica ediyorum.

Not: Interneten bir kaç makale okudum bu sorun ile ilgili 1.94 versiyoununda vermiyormuş. Bende yüklü olan versiyonu 1.95 versiyonu ama internetten o kadar aradım bir türlü 1.94 versiyonunu bulamadım.

 

Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

 

 

 
Gönderildi : 18/06/2009 15:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selamlar Cenk Bey,

Psexec aracını çalıştırabilmek için hedef bilgisayarda yönetimsel paylaşım olan admin$'ye erişebilmeniz gerekir. Bu nedenle karşı bilgisayarda yöneticiler ( Administrators ) grubunun üyesi olan bir kullanıcı hesabı ile psexec aracını çalıştırmanız gerekir.

admin$ ile anılan paylaşım, işletim sisteminin Windows dizinidir.

Örnek :

psexec \\testpc -u testpc\Administrator -p parola cmd.exe

Hedef bilgisayar testpc etki alanına üye ise testpc\Administrator yerine etkialanıadı\kullanıcıadı ( kullanıcıadı testpc bilgisayarında yöneticiler grubuna üye )  şeklinde bir hesap adı belirtilebilir.

 
Gönderildi : 19/06/2009 00:06

(@CenkBALCI)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Erol Bey merhaba

Dediğiniz gibi admin ve domain admin olarakta dediğiniz gibi script i yazıyorum orada bir sorun yok ama deneme.cmd dosyasını çalıştırırken error code 1 hatası veriyor yada aynı zamanda mesala deneme.bat dosyasını çalıştırırkende hata tam olarak 

"deneme.cmd exited error code 1 " olarak geri dönüş yapıyor. 

 

 
Gönderildi : 19/06/2009 12:33

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba Cenk Bey,

deneme.cmd dosyasının içeriği hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?

 psexec \\testpc -u testpc\Administrator -p parola cmd.exe komutunu verdikten sonra deneme.cmd dosyasını çalıştırmayı denediniz mi? ( psexec, aynı telnet gibi iş görüyor. )

 

 

 

 

 
Gönderildi : 20/06/2009 00:07

(@CenkBALCI)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

deneme.bat'ın içine ben sadece notepad.exe yazıyorum tabiiki asıl amacım bu değil ama daha önce cmd.exe yi çalıştırıp ondan sonra deneme.cmd yi çalıştır diyorsunuz  Bu sefer aynı hatayı cmd.exe ye veriyor " cmd.exe exited for error code 1" hatası.

 

 
Gönderildi : 20/06/2009 14:38

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selamlar,

Uzak bilgisayarın güvenlik duvarının ayarları psexec.exe'nin çalışmasını engelliyor olabilir. Güvenlik duvarı ve hatta varsa antivirüs yazılımını kapatarak tekrar denemeniz mümkün mü?

 

 

 
Gönderildi : 21/06/2009 01:04

Paylaş: