Forum

Windows 2003 Server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2003 Server a erişilemiyor.

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
533 Görüntüleme
(@yahyadursun)
Gönderiler: 156
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Mrb. değerli hocalarım 2 gündür başım dertte ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bu işlerde daha çok yeniyim kurs çalışmalarım sürüyor yardımlarınız bekliyorum teşekürler.


Değerli hocalarım şuanda bir müşterimdeyim yapsını kısaca özetliyeyim ortamda toplam 25 mac ve pc bulunmakta 2 adet hp Proliant ML350 server bulunmaktadır. 2 gün öncesine kadar sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. 2 serverin de üzerinde win2003 std. kurulu. 1'inci serverim AD, DHCP ve DNS kurulu virüs programı oarakta mcafee kurulu. bu server e bütün kullanıclar ulaşabiliyor login olabiliyor dosya trasferi v.s yapabiliyor bu server da bir sıkıntı yok. 2'inci serverimde ise win2003 std. kurulu. AD, DNS ve ISS kurulu Exchange 2003 kurulu. Kaspersky windows server 6.0 kurulu.


Problem: 2'inci serverimde sabah geldiğimde ulaşabiliyordum uzaktan bağlanıp serverin üzerinde saatin yanlış olduğunu gördüm 1'inci servere gidip saati düzelttim ve 2'inci serverime tekrar geldim onunda saatini düzelttim makineleri 2 serverimide restart ettim açdı daha sonra kullanıcılar exchangeden mail alamıyoruz dediler Outlook baktığımda Bağlantı Kesildi şekilde uyarı veriyor 2 Serverimi pinglediğimde ulaşamıyor uzaktan bağlanmayı denedim ulaşamıyor diğer bazı pc lerden de denedim ulaşamıyor servere sonra 2 serverime baktım nete çıkamıyor 1 serveri pingliyorum ping atmıyor bazı pc leri pinglemeyi denedim yine ping atmıyor sadece kendisini pingliyor dışarıdanda hiç bir yeri ne adıyla nede ip le pinglemiyor verdiği hata şu içerisi içinde dışarısı içinde Destination Host Unreachable şeklinde bir hata veriyor bu sorunu nasıl çözerim eğer karmaşık bir şekilde anlattıysam bağışlayın sorduğunuz herşeye cevap vermeye çalışırrım yardımlarınızı bekliyorum teşekürederim.

 
Gönderildi : 06/06/2009 17:01

(@yahyadursun)
Gönderiler: 156
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Değerli hocalarım şuanda sorun düzeldi ama nasıl oldu bilmiyorum serveri restart ettim sorun düzeldi teşekür ederim.

 
Gönderildi : 06/06/2009 17:29

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Sorunun düzelmesi güzel.Dikkatimi çeken sistem saatleri değişmişti demeniz.Fsmo rollerini kontrol edermisiniz.Ek olarak dns ayarlarınada bakın ve loglara bunlarla alakalı elbette bişeyler düşmüştür.Loglara bakmanızı tavsiye ederim.Daha sonra büyük sıkıntılar doğurmadan gerekli kontolleri yapın.


Keyifli çalışmalar

 
Gönderildi : 06/06/2009 23:07

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhaba,


 


eğer ortamda yönetilebilir switch varsa bence onu kontrol et.


eğer yoksa sorunun networkten kablo,switch varsa router dan kaynaklanabilir çünkü makineye ping atamıyorsan bu genelde network componentleri ile ilgili oluyor.


son birşey daha serverlarının network kartlarının driverlarını kontrol et varsa update i onları yükle

 
Gönderildi : 08/06/2009 20:31

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Arkadaşımızın sorunu tamamen sistemdeki  saat senkronizasyonun tam olarak ( +-5 dakika tolerans )  uymadığı için sistemde sorunlara neden olmuştur.Bu gibi durumlarda yapılması gereken  arızalı sunucu üzerinde öncelikle network kablosunu çıkarıp ,sunucu üzerinde BIOS üzerindeki saat dahil olmak üzere ,windows sunucu üzeindeki saat senkronizayonunu local olarak açıp sağladıktan sonra tekrar sismei ağa dahil edip login olabilirsiniz.Eğer ,arkadaşımızın dediği gibi saat senkronizasyonu sağlamazsa bu sefer PDC  makinadan gerekli senkronizasyon sağlamadığı için ,yukarıda kullanıcıların mail alamadıklarını belirtmiş bu çok normaldir.Çünk, 2.nolu makina exchange server LDAP sorgularına yanıt alamayacağı için kullanıcıların bağlantılarını gitmiştir.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 08/06/2009 20:45

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

arkadaşımız client pc lerden ping atamadığını iletmiş.


sistem saatinin farklı olması ping atmaya engel olmaması lazım

 
Gönderildi : 08/06/2009 21:03

Paylaş: