Forum

Windows üzerin...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows üzerinde fax server

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
398 Görüntüleme
(@ahmetbayram)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,

2003 server üzerinde external bir fax bağlayarak fax server aktif hale getiriyorum. fax alma gönderme ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. ancak bir süre sonra çok garip bir olayla karşılaştım. firmaya fax gönderen yerlerden 3-4 tanesinde şöyle bir sorun söz konusu. örnek 6 sayfalık bir fax geliyor, sistem bu faxı alabiliyor. görüntüleyebiliyorsunuz ancak yazıcıdan çıktı almak istediğiniz zaman 6 sayfayı tek bir A4 e çıkarıyor. bilgisayardan kontrol ettiğim zaman da 6 sayfanın A4 üzerinde olduğunu görüyorum. böyle bir sorunla karşılaşan ya da çözüm yolunu bilen. ben standart olarak windows un kendi özelliklerini kullanıyorum. gelen faxlar belirlediğim bir email e yönlendiriliyor ve oradan sekreter ilgili birime forward ediyor. daha kullanışlı bir yol tavsiyesi olan var mı ?
 

 
Gönderildi : 07/04/2008 13:26

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba,


 Yazdırma özelliklerini kontrol edin. Eğer tüm faksları yazdırmak istiyorsanız gelen faksların otomatik yazdırılmasını da sağlayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/04/2008 14:07

(@ahmetbayram)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hocam zaten yazdırıyor. sorun yok. benim derdim sadece bir kaç kişinin gönderdiği yerden gelen faxlarda sorun. mesela avukatın gönderdiği 6 sayfa fax bende tek bir A4 de gözüküyor. yazdırma ayarları v.s. ile ilgili bir problem değil. bir şekilde avukatın fax cihazı uyum sağlamıyor gibi bi sorun var

 
Gönderildi : 07/04/2008 14:28

(@ayhanarici)
Gönderiler: 38
Trusted Member
 

Merhabalar


Gelen fakslar  bilgisayarınıza TIF uzantısı ile kaydedilir. Normalde bu dosyalar Faks Görüntüleyicisi diye bir programla açılır. Bu birden fazla sayfa olarak glen faksın sayfa sayfa yazdırılmasını sağlar. Eğer siz bu ayarı değiştirdiyseniz ve gelen faksı resim olarak yazdırmaya çalışıyorsanız tek bir A4 e sıkıştıma yapabilir. Tavsiyem gelen TIF dosyasını Faks Görüntüleyicisi programıyla açığ yazdırmanız.


Kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/04/2008 17:56

(@ahmetbayram)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hocam tif uzantılı kayıt ediyor ve dediğin gibi fax görüntüleyici ile görüyoruz 🙁

her gelen fax da yapsa anlarım bunu da sadece 2-3 yerden gelen faxlarda bu sorunu yapıyor.  

 
Gönderildi : 09/04/2008 13:59

Paylaş: