Forum

Mevcut Domain yerin...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mevcut Domain yerine yeni domain kurmak -Yontem Hk.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
385 Görüntüleme
(@ErkanEsmer)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


sistemde Windows2003 Std. kurulu 1 adet DC ve 1 adet de ADC bulunmakta.DHCP,DNS gorevleri de tum gorevler DC uzerinde.DC olan makine uygulamari calistiriyor ADC olan da dosya sunucusu seklinde calisiyor.


Daha dogrusu yakin bir zamana kadar boyleydi.Disklerde meydana gelen bir problemden dolayi DC olan makine kullanilmaz hale geldi.Yedekler mevcut oldugu icin kurtarma ile makineyi eski haline getirmek icin ugrasmadik.Bu durumdan sonra ortamda sadece ADC kaldi.Bir takim problemler disinda bugune kadar idare ettik.DC olacak yeni makine geldi.Tabi DC arizalanirken gorevleri de yaninda goturdu.ADC herseyi yapamiyor ve transfer etmemiz de DC ulasilamadigi icin mumkun olmadi.Daha dogrusu ben yapamadim.


Benim eski duzenime nasil donmemi tavsiye edersiniz.Daha once yeni kurulumlar yapmistim.Simdi ben suanki ADC 'yi Domaindeki son DC diyerek domaini ve ADC 'yi kaldirsam.Yeni gelen makineye ayni isimle domain kursam.Arkasindan kaldirdigim ADC 'yi tekrar ADC yapsam.Problem yasar miyim.Ya da daha pratik bir yol mu bulmaliyim kendime.Tavsiyeleriniz onemli arkadaslar ne dersiniz?


Ilginize tesekkurler simdiden


gorusmek uzere, 

 
Gönderildi : 27/05/2009 15:50

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

sistemde Windows2003 Std. kurulu 1 adet DC ve 1 adet de ADC bulunmakta.DHCP,DNS gorevleri de tum gorevler DC uzerinde.DC olan makine uygulamari calistiriyor ADC olan da dosya sunucusu seklinde calisiyor.

Daha dogrusu yakin bir zamana kadar boyleydi.Disklerde meydana gelen bir problemden dolayi DC olan makine kullanilmaz hale geldi.Yedekler mevcut oldugu icin kurtarma ile makineyi eski haline getirmek icin ugrasmadik.Daha dogrusu ben yapamadim.

.Problem yasar miyim.Ya da daha pratik bir yol mu bulmaliyim kendime.Tavsiyeleriniz onemli arkadaslar ne dersiniz?

Evet eski sistemin yedekleri olduğunu söylemişsiniz daha sonra yeni gelen Sunucu üzerine yeniden bir kurulum yapıp eski  yedekleri geri dönmek için sürece başlamaya ramak kala ....disklerden kaynaklanan sorun nedeniyle sonuca gidemediğinizi söylüyorsunuz.

----
Yapmak istediğimiz şu ise ;

Eski DC ve ADC rollerini yeni kuracağınız sistemlere entegre etmek ise

Dc'den başlayabilirsiniz aktif kullanıma geçtikten sonra  Adc ile alternatif yapabilirsiniz .Yalnız üzerinde ek olarak koşacak rolleri siz belirlemenizde fayda var .Isa - dhcp- v.b

---

Portal üzerinde arama yaparsanız  o konuda çok fazla konu ve makale mevcut

Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 27/05/2009 16:02

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Elinizdeki ADC yi siezing işlemleri yaparak dc rolüne alın daha sonra yeni aldığınız serverı adc olarak kullanabilrisiniz.

 
Gönderildi : 27/05/2009 20:38

Paylaş: