Forum

SERVER 2003 VE SNMP
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SERVER 2003 VE SNMP

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@huseyin_ISIK)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

   Arkadaslar merhabalar foruma baktim ama snmp ile iligli net bir bilgiye ulasamdim onun icin yeni bir konu acmak durumunda kaldim soyle bir dusuncem var ama olurmu bilmiyorum oncelikle yapidan bahsedeyim 2003 server standart var iss kurulu ad kurulu dns kurulu pop3 ve smtp kurulu ufak bir web server bunda snmp acarak bu server uzerindeki trafigi protokol prokol izlenebilirmi dahada abartip iss de bulunan 10 adet web sitesi var her sitenin trafigi anlik izlenebilirmi ayni sekilde bu 10 sitenin smtp deki trafigi ayri izlenebilirmi veya neler izlenebilir snmp ile simdiden herkeze tesekkurler  saygi ve selamlar

 
Gönderildi : 13/05/2009 16:10

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Merhabalar,

SNMP istegine gelen yanit kullanilan uygulamanin/donanimin destegine baglidir. Ornegin IIS'in snmp ile bazi bilgilerini almaniz mumkun ancak bildigim kadari ile sizin istediginiz gibi site bazli degil uygulama bazli bilgi donecektir. (current auth user, current connection, peak connection, send/receive file vs.) Ayni sekilde smtp trafigi icinde snmp bilgisi alabilecegini tahmin ediyorum.

Sunucun uzerinde snmp service'ini hazir hale getirdikten sonra prtg programi ile hangi bilgileri alabilecegini gorebilirsin. (paessler.com) Ihtiyacini karsiliyan bilgiler aldigin surece 30 gun sonra ucretli surume gecebilir veya alternatif ucretsiz mrtg gibi secenekler uzerine gidebilirsin. Prtg programini ilk etapta ne tur bilgi edinebilecegin konusunda en basit cevabi verecegini dusundugum icin oneriyorum.

 
Gönderildi : 13/05/2009 16:52

(@huseyin_ISIK)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

prtg programini kullaniyorum zaten bunla ilgli bilgim mevcut su anda routerleri bunla izliyorum ama 2003 snmp acmama bunun icin public deilde kullanici acmama ragmen bir turlu baglanmiyor acaba ozel bi yerde ayarimi var?

 
Gönderildi : 13/05/2009 17:02

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Program Ekle kaldir uzerinde snmp hizmeti aktif edilir. Hizmet olarak servis baslamis mi kontrol edilir ve ozellikler menusunden baglanicak olan pc ip adres tanimlamasi yapilir. Firewall aktif ise 161 nolu port icin izin verilmesi gerekicektir.

 

 

 
Gönderildi : 13/05/2009 17:16

Paylaş: