Forum

Windows 2003 Server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2003 Server DC taşıma problemim hk.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
374 Görüntüleme
(@MasumARSLAN)
Gönderiler: 84
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Windows Server 2003 Enterprise Eng yüklü DC1 adlı makinemi Windows Server 2003 Enterprise Trk yüklü DC2 adlı makineme AD, DHCP, DNS servislerini aktarmak için ADC olarak kurdum. DC1deki AD Userlarını, Poliylerini, DHCP ve DNS ayarlarını başarıyla DC2 ye aldım. Buraya kadar her şey normal, fakat web taşıma için kullandığım bi dökümanda

1.    Başlat > Çalıştır > cmd yazıp açılan pencerede ntdsutil yazın ve ENTER tuşuna basın. 

2.    Roles yazın ve ENTER tuşuna basın.

3.    Connections yazın ve ENTER tuşuna basın.

4.    Connect to server sunucuadı yazın ve ENTER tuşuna basın; burada sunucuadı FSMO rolünü atamak istediğiniz etki alanı denetleyicisinin adıdır.

5.    Server connections: isteminde q yazın ve ENTER tuşuna basın.

6.    Transfer rol yazın; burada, rol aktarmak istediğiniz roldür. Aktarabileceğiniz rollerin listesi için, fsmo maintenance isteminde ? yazıp ENTER tuşuna basın veya bu makalenin başındaki rol listesine bakın. Örneğin, RID yöneticisi rolünü aktarmak için, transfer rid master yazın. Tek özel durum, PDC öykünücüsü rolü içindir ve sözdizimi olarak transfer pdc emulator değil, transfer pdc kullanılır.

7.    Fsmo maintenance isteminde q yazın ve ENTER tuşuna basıp ntdsutil istemine erişim sağlayın. q yazıp ENTER tuşuna basarak Ntdsutil yardımcı programından çıkın.

Şeklinde bi yönerge ile karşılaştım. Bu yönergeleri uyguladım, fakat şu an DC2’de AD domain adına sağ klik yapıp işlem yöneticisi menüsünde RID işlem yöneticisi hata (error) ve PID içinde aynı hata uyarısı veriyor.  Bu RID ve PID hata uyarıları DC1 de mevcuttur.

 

Saygılar...

 
Gönderildi : 08/05/2009 13:42

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


eğer birinci dc'yi kullanmayacaksan dcpromo komutu ile active directory kaldırma işlemini yaparsan bütün roller otomatik olarak ADC üzerine geçer.


bu işlemi yapmadan önce yedek al.


eğer roller otomatik olarak geçmezse Seize ile rolleri yeni sunucu üzerine alırsın.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/05/2009 15:14

(@MasumARSLAN)
Gönderiler: 84
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

DC1 den DC2 ye Yetkilendirme...


 


Domain Naming Master rolünü hedef Dc’me aktarmak için Active Directory Domains and Trust konsolunu çalışırıp ve AD directory Domains and Trust’a sağ tıklayarak Connect to Domain Controller’ı seçtim. Rolü aktaracağım DC2’ye bağlantı sağladım, Domain Naming Master rolunü aktarmak için ve Active Directory Domains and Trust’a sağ tıklayıp ve Operations Master’a tıklarak Change’e tıklayarak aktarımı tamamlamam gerekirken bu hata ekranını aldım...


 Eğer reklikasyon bitmemiştir diye düşünüyorsanız, AD Users ve DNS'lerim aktarılmış görünüyor. Sorun başka ne olabilir çözemedim?

 
Gönderildi : 10/05/2009 17:04

(@MasumARSLAN)
Gönderiler: 84
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Çözülmüştür.


Yöntem: Domain Naming Master rolünü yeni DC’me aktarmak için (ADC, yani yeni DC'imde) Active Directory Domains and Trust konsolunu çalışırıp ve AD directory Domains and Trust’a sağ tıklayarak Connect to Domain Controller’ı seçtim. Rolü almak için DC2’e bağlantı sağladım, Domain Naming Master rolunü aktarmak için ve Active Directory Domains and Trust’a sağ tıklayıp ve Operations Master’a tıklarak Change’e tıklayarak aktarımı tamamladım. Kısaca Change işlemini ADC'de yaptım.


DipNot: ADC'de bu işlemleri Administrator kullanıcısı ile yaptım, Active Directory Schema için yeni ADC'ye Change işlemi yapmışsanız , Active Directory Users and Computers üzerinde RID , PDC ve Infrastructure Master rollerini transfer etmişseniz yukardaki işlemide sorun yaratan Domain Naming Change rolunu aktarırken sorun yaşayabilirsiniz...  Domain Naming Change işlemini ADC'de yapmayı deneyin...

 
Gönderildi : 10/05/2009 17:16

Paylaş: