Forum

Windows11'de browse...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows11'de browser üzerinden dosya indirirken tüm dosyalarda "VirüsBulundu" uyarısı vermesi

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
236 Görüntüleme
(@cevahirefendioglu)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı

Günaydın, Windows11 de Edge ve Chorme ile web üzerinden dosya indirdiğimde tüm dosyalarda "virüs algılandı" uyarısı alıyorum ve dosya inmiyor. Firefox ile dosyayı indirebiliyorum. Aynı dosyayı Firefox ile açabiliyorum. Galiba son güncelleme ile sorun olmaya başladı. Yakın zamanda böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Faklı kullanıcılarda oturum açtım hepsinde aynı problem yaşanıyor.

Aşağıdaki makaledeki gibi kontrol ettim fakat düzelmedi.

Microsoft Windows'daki Ek Yöneticisi hakkında bilgi - Microsoft Desteği

Bu konu 1 ay önce Cevahirefendioglu tarafından düzenlendi

Gönderildi : 03/02/2025 11:41

(@riza-sahan)
Gönderiler: 18035
_

Sorunun bir ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 15/02/2025 14:41

(@cevahirefendioglu)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Merhaba, Ekran görüntüsü ile ilgili bir durum yok, şöyleki Edge ve Chorme ile indirilen her dosyayı virsü algılandı hatası veriyor ve indirmiyor. Aynı işlemi Firefox ile yapabiliyorum. Loglarda bir hata göremedim.

Gönderildi : 17/02/2025 10:00

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33538
Illustrious Member Yönetici

Bu iki browser için bir eklenti yüklü olmuş olmalı veya kullandığınız av bu iki browser' ı tarıyor olabilir. Yüklü olan programları kontrol edin.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 17/02/2025 22:16

(@cevahirefendioglu)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Kaspersky AV var, kaldırıp denedim, Defenderi kapattım denedim, olmadı. FW'dan farklı bir network ile çıkıp farklı bir networkten internete çıktım olmadı. Eklentileri kontrol edeceğim. Bu arada 5-6 bilgisayarda sorun var. Bana hala Edge ile ilgili bir problem gibi geliyoor. Birde domain ortamından düşürüp bu şekilde test edip bilgi vereceğim.

Gönderildi : 18/02/2025 09:34

(@cevahirefendioglu)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Merhaba,

Probleme çözüm üretemedim henüz, fakat tespitlerim aşağıdaki gibi

Windows  10'dan geçiş yapan bilgisayarlarda yapıyor gibi.  Windows 10 bilgisayar W11 e Windows update vasıtası ile geçiş yaptı W23H2 V 22631.4974  akabinde bilgisayarda aynı sorun başladı. 

W11 güncellemelerini geri çektim W1122H2 V10.0.22621.1   problem devam ediyor, V10.0.22621.4317 devam ediyor

şikayet eden 4 bilgisayar V11 24H2 V10.0.26100.3223  

Vardığım W10 dan W11 yükseltme yapan bazı bilgisayarlarda bu problemi yaşıyorum. hiç bir güvenlik ürünü aktif değil. 

Domain yapısında olmayan bilgisayarda aynı sorun devam ediyor.

Edge ve Chormede problme var. Firefox ile dosya indirebiliyorum.

Edge ayarları sıfırlandı, Edge güvenlik seviyeleri kapatılıp test edildi.

browserler üzerinde hehangi bir eklenti vs yüklü değil.

Ocak ayının son haftası ilk şikayet geldi.

Gönderildi : 07/03/2025 15:19

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4723
Co-Helper

Global olarak herkeste böyle bir şikayet olmadığına göre mutlaka geçmişte uygulanmış, artık kalmış bir policy kaynaklı olabilir. İlk verdiğiniz linkteki alt uyarılara dikkat edin ntfs gibi. Orada ki kayıtların her birini denetleyip sıfırlayın. 
Upgrade edilenlerde var dediğinize göre disk, yetki, profile yetki sorunları kaynaklı olabilir. chkdsk ve DISM repair'lerini de mutlaka yapıp deneyin.
Temiz makine kurduğunuzda da karşılaşmıyorsanız o makinelerde geçmişten artık kalan bir problemdir.  

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 07/03/2025 18:38

Paylaş: