Forum

Windows 11 domainde...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Windows 11 domainde paylaşıma bağlanma sorunu ?

15 Yazılar
3 Üyeler
4 Reactions
727 Görüntüleme
(@yilmazgokce)
Gönderiler: 119
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550945]

Herkese Merhaba
İşyerinde domain yapısı kullanıyoruz
Son zamanlarda bilgisayarlar domainde olmasına rağmen yazıcı veya dosya paylaşımına bağlanırken kullanıcı adı ve şifre istemeye başladı. İlk başlarda yüklenen en son güvenlik güncellemesini kaldırıp güncellemeri durduruyordum sorunu bir süre erteleyebiliyordum.

Domainde kullandığımız kullanıcı adı ve şifrelerden birini giriyorum kabul etmiyor.

Bilgisayarda local kullanıcı oluşturup onun bilgileri ile girmeye çalışıyorum kullanıcı adı ve şifre yanlış diyor.

Net use komutu ile bağlanmayı denedim "1326 sistem hatası" diye bir hata veriyor.

Gpedit ve regedit üstünden de birşeyler denedim ama olmadı.

Nasıl bir yol izleyip bu sorunu çözebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Gönderildi : 12/05/2026 13:59
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba, makineler domainden düşmüş olabilir mi? İmaj kullanıyorsanız eğer aynı makine imajını sysprep yapmadan aynı domain' e alıyorsanız ilk makine domainden düşer, bu tür hatalar o zaman görülür.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 12/05/2026 15:23
(@yilmazgokce)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner 
Merhaba hocam
Evet imaj kullanıyorum ama imaj alırken domaine alınmamış halini imaj alıyorum.
İmaj attıktan sonra her bilgisayarı farklı isimlerle domaine dahil ediyorum.

Gönderildi : 12/05/2026 15:32
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

sysrep yapıyor musun?

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 12/05/2026 15:37
(@yilmazgokce)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner 
Hayır sysrep yapmıyorum
sysrep yaparken silmesi gereken bir kayıtmı var önemi nedir hocam ?

Gönderildi : 12/05/2026 15:40
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

AD ortamında her kullanıcı ve makine hesabından 1 tane olabilir, bunun SID - GUID gibi benzersiz kimlik numaraları vardır, sysprep bunu değiştirir, yani sysprep bir nevi imajı anonimleştirir, bu nedenle SID - GUID çakışması olmaz.

Bir makineyi bu şekilde imajdan dön, sonra sysprep yap, domain' e al ve dener misin?

Gönderildi : 12/05/2026 15:48
(@yilmazgokce)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner 

Yarın deneyip dönüş yapacağım hocam👍

Gönderildi : 12/05/2026 17:31
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Anlaştık.

Gönderildi : 12/05/2026 17:50
(@yilmazgokce)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner 
Günaydın
Sysprep yapamadım maalesef
windows yüklemenizi doğrulayamadı diye hata veriyor

Log dosyasında şu hatalar var hangi

2026-05-13 10:32:21, Error SYSPRP Package WinRAR.ShellExtension_1.0.0.2_x64__d9ma7nkbkv4rp was installed for a user, but not provisioned for all users. This package will not function properly in the sysprep image.
2026-05-13 10:32:21, Error SYSPRP Failed to remove apps for the current user: 0x80073cf2.
2026-05-13 10:32:21, Error SYSPRP Exit code of RemoveAllApps thread was 0x3cf2.
2026-05-13 10:32:21, Error SYSPRP ActionPlatform::LaunchModule: Failure occurred while executing 'SysprepGeneralizeValidate' from C:\Windows\System32\AppxSysprep.dll; dwRet = 0x3cf2
2026-05-13 10:32:21, Error SYSPRP SysprepSession::Validate: Error in validating actions from C:\Windows\System32\Sysprep\ActionFiles\Generalize.xml; dwRet = 0x3cf2
2026-05-13 10:32:21, Error SYSPRP RunPlatformActions:Failed while validating Sysprep session actions; dwRet = 0x3cf2
2026-05-13 10:32:21, Error [0x0f0070] SYSPRP RunDlls:An error occurred while running registry sysprep DLLs, halting sysprep execution. dwRet = 0x3cf2
2026-05-13 10:32:21, Error [0x0f00d8] SYSPRP WinMain:Hit failure while pre-validate sysprep generalize internal providers; hr = 

Gönderildi : 13/05/2026 10:40
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Merhaba, bence sizin imaj patlak, yeni bir imaj yapın, sysprepli olsun.

Yani sıfır bir OS kuruyorsunuz, sonra tüm yamaları yapıyorsunuz, ardından herkesin kullandığı standart uygulamalar var ise veya driver, printer vs yükleyin, sysprep yapın sonra imaj alın, bu sayede her imajınız sysprepli olur bir daha upğraşmazsınız.

Gönderildi : 13/05/2026 10:52
(@yilmazgokce)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner 

Teşekkürler hocam kuruluma başladım 

Sil baştan başlamak gerek bazen😄

Gönderildi : 13/05/2026 11:00
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

🙂 imkan varsa sil baştan her zaman işe yarar ama tabi imkan olmayan konular oluyor..

Bu ileti 5 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi

Gönderildi : 13/05/2026 15:03
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Winrar, appx içerikli hatanın temelini client bölümünde konuştuk o konu sysprep için önemli.
Hakan abinin anlattığı sıralamayla önce kaynağınızı hazırlayın ve bitmemiş gibi sysprep uygulayın. Muhtemelen sysprep başarılı olamadığını göreceksiniz.
Temel sebep appx, market türü app'ler kurulu olan ki buna edge vs de girebilir Win10/11'lerde sysprep başarılı olmaz. Bu konuda ayrıca deneyim kazanmanız gerekecek bu konu ve aldığınız hatalarla ilgili bulduğunuz herşeyi okuyun ve gerekirse tekrar başlayın. Yani geniş bir süreç ayırmanız gerekecek kaynağı hazırlamaya. 
W10 öncesi eski mantıktaki gibi son kullanıcıya herşeyi hazır şekilde imaj hazırlayıp clone'lamak dünyası değişti, kullanıcı ayarları eksik daha base bir imaj hazırlayabilirsiniz ancak. 
Bu yüzden bu süreçte yorucu olduğundan başka server ile deploy yöntemlerini yapan yada tek tek kuranlar var. Tekil kurulmuş hiçbir kaynak sysprep yapılmadan domaine alınmamalı.
Şöyle ilerleyebilirsiniz. Win kurun update'lerini yapın sadece temel driver'ları kurun başka local machine türünde olmayan hiçbir tool kurmayın. Sysprep drv'ları sıfırlamaması için bir reg parametresi var onu bulup uygulayın. sysprep başlatıp makineyi kapatın tekrar açılmamalı. Acronis vs ne kullanıyorsanız imajı alın. İmaj hedef makinelere deploy edildikten sonra ki ilk açılışta sysprep süreci tamamlanmış olacaktır sonra User ve install süreçlerini uygulayın. Bu size sadece temel install ve win update süreçlerini atlatmanıza yarar. 
Kurumlarda kullanıcıya hazır bir makine için bir 3rd deploy araçları yada base scriptler hazırlıyoruz bunlar daha geniş vakit ister. Sizin doğru kurulmamış, çalışmayan bir sistem için o kadar vaktiniz olmaz.
Domain sunucusunun da server 2016+ ve update'leri yapılmış olmasına dikkat edin. Daha farklı erişim sorunları yaşarsanız portal da TLS konularını arayın.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 14/05/2026 10:08
(@yilmazgokce)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@ibrahimyildiz 
Hocam winrar , eset antivirüs ve bir tanede dil paketinden dolayı sysprep hata veriyormuş.
Onları kaldırınca sysprep yapabildim. Şimdi yeni bir imaj hazırlayııp birkaç clientte denedim şimdilik sorunsuz çalışıyor.

Gönderildi : 14/05/2026 14:09
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Harika haber, bilgi ve geri dönüş için teşekkürler, eline sağlık, geçmiş olsun.

Gönderildi : 14/05/2026 14:25
Paylaş: