Forum
Arkadaşlar, üretimdeki bilgisayarlar 15-20 yıllık çok dandik makineler. SAP'e bağlanıp çeşitli Excel dosyaları çalıştırmak dışında bir iş yapmıyorlar, ancak artık değişim istiyorlar.
RDP server kurmak istiyorum. Thin client tavsiyelerinizi almak isterim. Ayrıca 50-100 dolara satılan noname Çin malı mini (atom işlemci vb) bilgisayar tavsiyelerine de açığım.
Thin client'ta windows kurulu olmalı, usb portu olmalı, çünkü barkod okuyucu vb için network üzerinden usb paylaşımı yapacağım.
Ayrıca, Dell Wyse tecrübe eden oldu mu? Piyasada 500 ila 1500 lira arası fiyata ikinci elleri bulunabiliyor.
Merhaba, bence çin malı ürünlerden uzak durun, ama sorunuzdan bütçenizin çok düşük olduğunu anlıyorum, çünkü wyse iyidir ama ikinci el dediğinizde yine eski teknoloji alıyorsunuz demektir, bu durumda çok şansınız yok aslında, yani 20 yıllık makine kullanıyor ise kurum bence başa dönüyorum ne alırsanız işinizi bir şekilde görür. Çin malum 20 yıl eski makineden kötü değildir ama driver vs sorunu yaşayabilirsiniz. RDS işi nazlı bir iştir, ondan ikinci elde olsa wyse gibi, hp gibi markalar öncelik olsun.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hakan hocamla aynı fikirdeyim, bakılması gereken 3 ana global markadır ancak sizin yazdıklarınızdan anlaşılan bunların ve thinclient'ın sizin bütçelendirmelerinizi aşacağıdır sizin odağınız herhalde ideal bir mini pc seçimi olabilir. Yani vyse'nin sıfırına bakamıyor 2. eline ancak bakabiliyorsanız thinclient da işiniz zor, thin'ler mini pc'lerden daha maliyetlidir, çünkü satışları TR de çok düşük ve sanılanın aksine oem bir mini itx mb'li mini pc 'den çok daha verimli ve sihhatli çalışmalı RDS için ve uzak yönetim özellikleri işletimde çok daha önemlidir. Böyle olunca bunları sadece kurumsal ve belirli markalarda bulabilirsiniz. reddit gibi ortamlardan dev projelerde neyi neden tercih ettiklerini dahi bulabilirsiniz.
Bütçelerinizi oluşturup yine belirli markalarda kalmak memnuniyeti arttırabilir asus, msi gibi mini pc alternatifleri çıkarılabilir, ağır sanayi tozlu riskli üretim ortamları için olan daha kısıtlı alternatiflerde vardı bulunabilir, adı sanı belli olmayanlara göre en azından potansiyeli daha yüksektir, model bazında deneyim bulmanız çok daha zordur, farklı markalardan 1'er adet edinip uzun süre test edebilirsiniz, bu tür oem markalardaki durum benzerdir, özellikle fabrikalar maliyet dolayısıyla bunları alır fakat bunların uzaktan yönetim opsiyonları eksiktir yada düzgün çalışmaz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhabalar;
Bir zamanlar uzun bir araştırma yapmış ve ortalama üretim alanında 300 civarı cihazı devreye alarak, bitirdiğim projemdeki tecrübeleri ve önerileri paylaşmak isterim.
Öncelikle üretim ortamınızdaki ısı , toz ve nem çok önemli eğer açık alanda ve korunmasız bölgeler var ise kesinlikle klasik fan soğutmalı makinalar yarı yolda bırakacaktır.
Güçlü markalar DELL Wyse ve HP Think elbette güzel çözümler sağlamakta ama benim tercihim endüstriyel tip olmuştu. Özellikle fansız olması tercihim oldu.
Piyasada bir çok endüstriyel bilgisayar markası var. Advantech ve AEEON bunların başlıca olanları (Bilgisayarı koy unut 🙂 ). Burada önerim tedarikçinizi iyi seçmeniz. özellikle desteğin sorunsuz alınması bence daha önemli.
iyi çalışmalar dilerim
Bende farklı bir yaklaşım ile öneride bulunayım. nComputing ürünlerini önereceğim. Yeni nesil ürünleri Windows'a direk RDP yapabiliyor. Vspace destekli olanları da var. Bir inceleyin. hatta demo yapın.
Yalnız cihazlar Windows çalıştırmıyor. "çünkü barkod okuyucu vb için network üzerinden usb paylaşımı yapacağım." olayını anlayamadım. Bu cihaza USB 'den barkod okuyucu takarsanız çalıştıracaktır.
Şurada güzel bir karşılaştırma tablosu var inceleyin.: https://ncomputing.app.box.com/s/hygyvo7rgxlb6zjgi4geexpbzi17ni4i