Forum

xp pro local admin ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

xp pro local admin hesabı

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
462 Görüntüleme
(@localhost)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,şirketimdeki domainde bulunan xp pro pc lerde güvenlik amaçlı local admin hesabını disable yapmak istiyorum fakat aklıma takılan şu pc ye herhangi bir program yüklenmesi gerektiğinde hangi hesabı kullanıcağım veya nasıl yükleyebilrim,ikinci olarak ilk başta admin hesabını rename yapmak istedim fakat bu seferde kullanıcı bilgisayarım-yönet-kullanıcılar ve gruplar kısmından rename olmuş admin hesabını görebiliyor bunu engellemenin bir yolu var mı? teşekkürler...

 
Gönderildi : 13/11/2008 23:07

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Birden fazla çözüm mevcut.Güvenlik amacı ile Local admin'i kapattıktan sonra yine aynı makinada Local Admin hakkına sahip olan başka bir user ile uygulama yükleyebilirsiniz.Veya Domain Admin hesabını kullanabilirsiniz.


İkinci olarak sizin söylediğiniz gibi Local Admin hesabını GPO ile rename yapabilirsiniz.Kullanıcını isim değişkliğini görmesi ne değiştirir ki?Zaten domain user değil mi?Hiç bir şey yapamz.


 

 
Gönderildi : 13/11/2008 23:19

(@localhost)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

serhad bey merhaba,domain admin hesabını kullanırken uygulama kurulumu için logon olmam gerekli mi yoksa direk runas den kurulum yaparsam bir sorun çıkartırmı user programı çalıştırmak istedğinde domain admin şifresini isteme gibi?

 
Gönderildi : 13/11/2008 23:35

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Kurmak istediğiniz uygulama ekstradan bir hakka ihtiyaç duymuyorsa,yani domain user'lar çalıştırabiliyorsa.Siz sadece kurulum sırasında runas yapıp kurucaksınız.Kullnıcıya tekrar dan bir şifre sormaz.

 
Gönderildi : 14/11/2008 00:33

Paylaş: