Forum

Windows Uygulama ka...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Uygulama kapatma veya hata verine email uyarısı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
360 Görüntüleme
(@aykutersoy)
Gönderiler: 208
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,

arkadaşlar windows uygulması ( herhangi bir özel uygulamamız var) bu uygulama kapandığında veya hata verdiğinde otomatik olarak email atmasını nasıl sağlarız. Böyle bir uygulama varmıdır?

 
Gönderildi : 23/06/2016 02:00

(@sametdiker)
Gönderiler: 108
Estimable Member
 

Merhaba,

Geçmiş dönemde sunucularımızda koşan bazı servislerin durumlarını kontrol etmek için bu tür bir uygulamaya ihtiyaç duymuştuk. DOS ortamında çalışan bir uygulama oluşturduk ve kritik servislerimizi ( sqlserv.exe vb. ) belirli periyotlarda kontrol ettik. Sen de bu şekilde bir kod yazarak ilgili uygulamanın durumunu kontrol edebilirsin. 

Tavsiye 1;

DOS ortamında " tasklist " komutu ile aktif durumdaki uygulamaları kontrol eder ve dönen cevaba göre e-posta gönderebilirsin. Örneğin

tasklist | find " notepad.exe " ( Notepad uygulaması çalışıyorsa herhangi bir işlem yapmaz, çalışmıyorsa e-posta gönderir. )

DOS ortamında e-posta göndermek için " blat " uygulamasını kullanmıştım ve sorun yaşamadım.

Tavsiye 2;

PSTOOLS uygulamasına ait " pslist " ile Windows ortamında çalışan uygulamaların durumlarını kontrol edebilirsin. Tasklist'e alternatif olarak sorunsuz çalışacaktır.

Uygulamayı kontrol edecek kod ve e-posta gönderecek kodu .bat dosyasında birleştir, zamanlanmış görevlere ekle sonra da unut gitsin, o sessiz sedasız işini yapacaktır. 🙂

Faydalı olması dileklerimle,

Başarılar.

 

 
Gönderildi : 23/06/2016 04:08

Paylaş: