Forum

Windows Client Back...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Client Backup ...

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
453 Görüntüleme
(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yaklasik 800 Windows client'in backup'ini almak için çozum ariyorum.(Client'lar DHCP'den IP aliyor ve backup için NAS kullanacagiz)

- Veeam Endpoint Backup Free'yi denedim ancak kurulumu GPO ile geçsek dahi konfigurasyon için makina basinda olmak gerekiyor.

backup planlamasi için script'ler cozum getirmek için herhangi bir kaynak bulamadim

- EMC Avamar'da makina IP degistirdiginde baglanti sorunu olusuyor ve hata uretiyor.

Sonuç olarak domain'deki Windows client'lar için onerebiliceginiz bir yazililm var mi (ucretsiz) ? yonetimi merkezi olmasa dahi, merkezi kurulum ve konfigurasyonunu yapabilicegimiz bir yazilim ariyorum.

(GPO ile Folder Redirection kullanmak istemiyoruz)

Yardimlariniz için simdiden tesekkurler.

 
Gönderildi : 31/03/2016 19:38

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Bu işlemleri DPM ile yapabilsiniz ancak, 800 kullanıcı olan bir yapıda isteklerinizi başarabilen ücretsiz bir yazılım bulmanız zor gibi.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 01/04/2016 00:59

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

bu işi parasız yapmak çok mümkün değil, ama benim bu konudaki gözlemlerime göre en sorunsuz en kusursuz çalışan çözüm VMware Horizon Mirage. denemenizi şiddetle tavsiye ederim. yardımcıda olabiliriz bu konuda. deneyimimiz yüksek seviyede...

 
Gönderildi : 01/04/2016 01:30

(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Önerileriniz için tesekkur ederim.

Aslinda yalnizca kullanici dokulmanlarini (Documents & Desktop) backup'lamak (+compression) yeterli olacagindan ucretsiz bir çozum ariyoruz (en azindan simdilik) çunku zaten EMC Avamar lisansi var birde client'larin kisisel dokumanlari için ayrica bir yatirim yapmayi planlamiyoruz.(kurumsal dokumanlar file server'da tutulup yedekleniyor.)

Microsoft ile Open Egitim kurumlari lisans anlasmamiz oldugundan DPM bizim için bir çozum olabilir umarim DPM client lisansi dahildir.

Burada bir sorum olacak ;

Iki lokasyon oldundan en az iki DPM sunucu kurmamiz ve tek noktadan yonetim/konfigurasyonu yapabilmek için gorunuse gore Central Console gerekecek.

Bu sekildeki bir yapida DPM Server ve Client kurulum/konfigurasyon nasil yapilmali ?

 

 

 

 

 
Gönderildi : 01/04/2016 14:10

Paylaş: