Forum

Masaüstü ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Masaüstü arkaplan resminin değiştirilme kayıtlarına nasıl ulaşırım.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
575 Görüntüleme
(@CoskunBAKi)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar bir hastanede bilgi işlem personeli olarak çalışmaktayım. Bayram tatili içindeyken Acil servis polikliniklerinde bulunan bir bilgisayarın masaüstü arkaplan resmi değiştirilerek uygunsuz bir fotoğraf koyulmuş ve bu fotoğrafta dış monitör dediğimiz hasta çalığırma monitörlerinde de gözükmüş. Hastaların şikaeti üzerine o an orda bulunnan personel tarafından değiştirilmiş küçük çaplı olaylar yaşanmış. Bayram tatili dönüşünden bu olayın araştırılması ve bu resmi koyanın bulunması bizden istenmiştir fakat bilgisayarı inceleğimizde ne resime ne de internet explorer geçmişine ulaşamadık.  Hatta Get Databack programı ile bilgisayarı taratarak eski resme ulaşmaya çalıştık yine sonuç alamadık.  İnternette de araştırdım fakat bir sonuç bulamadım. Bİzden istenen bu resmin değiştirildiği tarih saat bunu bulabilme imkanım var mı mesela HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop altındaki walpaper dize değieri üzerinde ne zamanlar değişiklik yapılmış bunun kaydına ulaşabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 03/08/2014 19:10

(@SencerDEMIR)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Merhaba Coskun,

Hastane bilgisayarlarinda tum kullanicilar "admin" hakkina mi sahip ?? group policy ile sinrilamadiniz mi bu gibi ayarlari ? 

 
Gönderildi : 05/08/2014 13:10

(@mustafadagistanli)
Gönderiler: 113
Estimable Member
 

Run:recent çıktısını tarihe göre dizip olay gününü süzerek duvar kağıdının nasıl ayarlandığını tespit edebilirsiniz belki.

Dosya kayıp olduğuna göre operatörün işi olabilir. Dosyayı görüntülerken yanlışlıkla duvar kağıdı belirlemiş olabilir. Sonra imha etmiştir.

Webde görüntülerken de yapmış olabilir. Tarayıcının temp klasörüne bakmak lazım.

Kamera kayıtları var mı? 

 
Gönderildi : 08/08/2014 13:36

Paylaş: