Forum

Bat Dosyasındaki T&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bat Dosyasındaki Türkçe Karakter Sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
4,042 Görüntüleme
(@FarukGUL)
Gönderiler: 83
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

NAS üzerinde veya başka bir bilgisayar üzerinde paylaştırılmış dosyalardan kopyalama yapabilmek için bir kaç bat dosyası hazırladım. Normal komut satırına girdiğimde çalışan Türkçe karakterler, bat dosyası oluşturulunca başka karaktere dönüyorlar. Örneğin paylaşım yolunda yada bilgisayardaki yerel bir yolda "karınca" klasörü bat dosyasında kar²nca diye gözükmektedir. Diğer türkçe karakterlerde "³" küp gibi değişik karakterlerde gözükmektedir. chcp varsayılan 857 olarak ayarlı. Zaten manuel olarak elle giriş yaparken bir sorun yaşamamaktayım.

 
Gönderildi : 06/02/2014 16:46

(@GokhanKocabay)
Gönderiler: 3
New Member
 

Batch dosyanızı Wordpad ile açıp, içeriği düzelttikten sonra farklı kaydet diyip , gelen kaydetme penceresinde Kayıt Türü olarak Metin belgesi- MSDOS  Biçimi seçerek denermisiniz.

 
Gönderildi : 07/02/2014 02:56

(@FarukGUL)
Gönderiler: 83
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler öncelikle. Varolan bat dosyasını açıp farklı kaydet dedikten sonra bir işe yaramadı. Fakat yeni bir belge açıp komutları kopyalamadan tekrar yazdığım dosya sorun çıkarmadı.

 
Gönderildi : 08/02/2014 21:00

(@savasboluk)
Gönderiler: 34
Trusted Member
 

konuyu hortlatmış olacağım ama gökhan bey çok sağolun notepad++ ile farklı karakter kodlamaları yaptım bir türlü olmammıştı wordpad ile bu şekilde yapınca oldu, çok sağolun Allah sizden razı olsun 🙂

 
Gönderildi : 20/03/2017 18:35

Paylaş: