Forum

user login olduğund...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

user login olduğunda kullanıcıya özel mesej göndermek

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
1,282 Görüntüleme
(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Mrb,

Tek bir bilgisayar ve bu bilgisayarda bikaç tane kullanıcı mevcut.farklı zaman dilimlerinde bu kullanıcılar login oluyorlar.Network da yok, domain yok.

Şunu öğrenmek istiyorum, bu bilgisayarın admin kullanıcısı, herhangi bir kullanıcı login olurken login olduktan sonra ekranına bir mesaj göndermek istiyorum. Herhangi bir konuda, her kullanıcıya farklı farklı olabilir yada, herkese aynı mesajda olabilir.aynı şekilde herhangi bir userda admin e mesaj gönderibilsin.

Aynı anda bir kişi login oluyor genelde, yani aktif olarak bir kişi çalışıyor iş bitince bilgisayarı kapatıyor , sonra başkası geliyor. Aynı anda birden fazla oturum açık olmuyor. Eğer açık olursa örneğin biri çalışırken hızlı kullanıcı değiştir ile kullanıcısını beklemeye aldı, bu arada başkası geldi diyelim,Windows Görev Yöneticisi->Kullanıcılar->İleti Gönder

ordan istenilen ileti yazılarak gönderilebiliyor, sonra diğer oturum sahibi gelince ekranında gelen iletiyi görebiliyor. Bu şekilde bilgisayar kapatılıp açıldıktan sonrada herhangi bir kullanıcı ile ileti gönderil gelen iletileri alabileceğimiz bir yol varmı acaba.

"gpedit"  den script çalıştırma vs olabilir bilmiyorum bi yöntem varmıdır acaba.

önerilerinizi bekliyorum.

EDİT:Windows Görev Yöneticisi->Kullanıcılar normal userlarda bu ekranda sadece kendileri görünüyor diğer kullanıcılar görünmüyor, sadece admin grubunda görünüyor, buayarı nerden değiştirebiliriz.nereden kaynalanıyor.sanırım bi yetki durumu söz konusu.

iyi çalşmalar.

 

 

 
Gönderildi : 29/08/2008 21:17

(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

basitcene şöle bişi düşündüm ama,

group policy den 

Kullanıcı yapılandırması->oturum açma

buraya bi script koydum.o script login olurken çalışacak.Script içeriğide message box istenilen mesajı veriyor.

ama bunu kişiye göre özelleştiremedim.Şöyleki,

\\local\\user.vbs

bu şekilde login olunca user script i içindeki mesajı gösteriyor, hangi kullanıcı loginolursa olsun,

ortam değişkenlerini kullanarak "user" yerine kullanıcının adını yazdırıp o kullanıcı içinde farklı bir vbs dosyası çalıştırmak istedim ama user ın isminin olduğu değişkeni bulamadım.

 

bu yöntem çalışırsa en azından alternatif olacak ama kontrol yapamıyoruz gördümü/görmedimi hemde kullanışlı değil, herseferinde script içeriğini değiştirmek gerek.kullanıcıya göre.

 
Gönderildi : 29/08/2008 22:40

(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

\\local\%username%.vbs

şeklinde oldu şimdi her kullanıcı için oluşturulmuşscript dosyasını çalıştırıyor ama pratik değil

 
Gönderildi : 29/08/2008 22:48

Paylaş: