Forum

Paylaşım sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Paylaşım sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
320 Görüntüleme
(@OkanDegirmen)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar; Windows XP işletim sistemi olan 2 adet bilgisayarımız var. 1 tanesi domainde 1 tanesi workgoup çalışma gurubunda . Workgroup da olan bilgisayarda 2 adet dosyayı paylaşıma açtık. paylaşım-izinlerden ve güvenlik sekmesinden everyone'a tam denetim verdik. Domainde olan bilgisayarımız bu dosyalara erişebiliyordu ancak şu anda erişemiyor. Bu ağa erişim izniniz olmayabilir ... vs. ve bu yazının altında "Kullanıcı Adı bulunamadı" şeklinde bir hata veriyor. Ancak domaindeki başka bir bilgisayar bu dosyalara erişebiliyor ve bilgisayarı local oturumda açtığımızda da dosyalara erişebiliyoruz. Not: bu tip dosya ve yazıcı paylaşım hatalarını Fortigate 200b cihazını bağladıktan sonra sıklıkla aldık. ancak kullanıcı adı ve parola girdiğimizde veya yazıcıları kaldırıp tekrar eklediğimizde düzeldi. ancak bu hatanın çözümünü bulamadım. 

 
Gönderildi : 23/09/2013 13:34

(@muratgok)
Gönderiler: 220
Reputable Member
 

neden paylaşıma açık olan pc 'da domaine alıp güvenli auth. yaptırmıyorsunuz. Bu sıkıntılarıda yaşamazsınız. 

sorununuzda :

1. domaindeki bilgisayarda tek kullanıcı ile mi deniyorunuz. yoksa aynı sorunu bütün domain kullanıcılarında yaşıyormusunuz.  

2. denetim masası  kullanıcı hesaplarında depolanan kullanıcı adlarını bir denetleyin. eski veya hatalı bir kullanıcı ile otomatik bağlanmaya çalışıyor olabilir. 

 

 
Gönderildi : 23/09/2013 23:59

(@OkanDegirmen)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu çözdük. Fortigate'te  System/network/dns kısmına Domain Server'ın IP adresini yazdık. Bir de dediğiniz gibi. Depolanan şifreleri temizledik. Teşekkürler.. 

 
Gönderildi : 27/09/2013 18:43

Paylaş: