Forum

Windows 7'deki payl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7'deki paylaşılan klasörün XP'de açılmaması

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
534 Görüntüleme
(@MehmetAlan)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

 Klasör paylaşımı ile ilgili bir sorunum var.

Lokal ağda Win 7'den paylaşılan klasörler Win XP'de açılıyor fakat sürekli değil. Kimi zaman erişilebiliyorken kimi zaman paylaşım yapan bilgisayara erişilemiyor hatası veriyor. Bilgisayara erişilemiyor hatası varken aynı anda Win 7 yüklü başka bir bilgisayardan erişim sağlanabiliyor. Sorun sadece XP bilgisayarda erişimin zaman zaman kesilmesi. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

 Teşekkürler

 
Gönderildi : 05/09/2013 19:32

(@dogantopkaya)
Gönderiler: 116
Estimable Member
 

Üstadım,

 

Win7 de parola ile koruma servisi açık ise kapatman gerekiyor. Öncelikle bunu kontrol edip kapatmalısın bu şekilde denemelisin. . Bir diğer problem de şu olabilir. Windows7 güvenlik güncellemelerini yaptıysan bu sebepten dolayı bağlanamıyor olabilirsin. Bunun için win7 yeniden format atman gerekebilir. Ama formattaan sonra güvenlik güncellemeleri yapmaman gerekiyor. Tekrar aynı problemi yaşayabilirsinn!!  

 
Gönderildi : 05/09/2013 20:13

(@MehmetAlan)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

paylaşım için bütün özellikler açık. hatta güvenlik duvarını bile devredışı bıraktım sonuç yine aynı. Paylaşımlı klasör ile sürekli bağlantı sağlanamıyor.

 
Gönderildi : 11/09/2013 15:58

(@ekremersoy-2)
Gönderiler: 84
Estimable Member
 

 Alt yapıda bir sorun yaşayıp yaşamadığını test etme imkanınız var mı?

Kablolarda temassızlık, switch'in sorunlu çalışması bazen bağlanıp bazen bağlanmamanıza neden olabilir. Bağlanmadığınız sürelerde xp makinedeki internetin durumu ve ağdaki diğer bilgisayarlardaki paylaşımlara erişebilme durumunu analiz ederseniz sorun hakkında daha yapıcı çözümler bulunabilir.

 
Gönderildi : 21/09/2013 12:00

(@sezginozguler)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

klasörlere IP ilemi erişiyorsunuz yoksa NETBIOS ismiylemi ?

 
Gönderildi : 08/10/2013 13:44

Paylaş: