Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

AĞ SORUNU

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,329 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

slm arkadaslar oncelıkle sıtenızde yapmış oldugunuz gönullu calısmalarınızdan dolayı hepınıze ayrı ayrı tesekkurlerımı sunarak sorunumu sıze anlatmak ıstıyorum.


toplam bilgisayar sayısı 13 bu bılgısayarların hepsıde hup a baglı ve internete bağlanmasıyla alakalı bir problemi yok. Benim amacım bu bilgisayarlardan 1 tanesını ana bılgısayar yapıp internet cafe sistemini kurmak. ben size bilgisayarımda yapmış oldugum işlemleri ve yasamıs oldugumu problemleri anlatayım. her bir bilgisayarın ıp lerini elle yapılandırdım. ana pcye 192.168.2.111 verdım ve dıger pclere 192.168.2.2den baslayarak sırasıyla numara verdım.her bırıne çalışma gurubu adını workgroup vererek  işyeri ağını kurdum. bılgısayar tanımı mehmetçik-1 den,bilgisayar adını da mehmetçik 1 den baslayarak sırayla numaralandırdım. buraya kadar sorun yok sanırım. daha sonra easycafe adında ücretsiz cafe programını ana bılgısayara server.exe sini kurdum. ve dıger bılgısayarlarada clintleri kurdum ve kurumun son asamasında ana bılgısayarın ıp adresını gırdım ve cıkan en son engellemelerı kaldırılsınmı dıye uyarıyada evet dedıkten sonra pc tınasoft moduna gectı her bır bılgısayara aynı işlemleri yaparak kurulumları gerceklestırdım. sorun bundan sonra baslıyor arkadaslar ana bilgisayarın basına gectıgımde easycafe programını calıstırdıgımda 2 makınanın aktıf durumda  oldugunu gorebıldım, dıger bılgısayarlar easycafede gorunmuyordu. görünen ıkı bılgısayarı ıstedıgım sekılde yonlendırebılıyordum . yanlız gozuken ıkı bılgısayar sureklı ana bılgısayar uzerınden ıplerı degısıyordu ve ıkı bılgısayarında easycafede gorunen ıplerı aynı zamanda ve aynı ıp adresınde sureklı degısıyordu(ıp:192.168.2.3-192.168.2.9 vs.vs) ama bigisayarın(mehmetcık-1 nolu) kendı ıp ayarlarına baktıgımda elle yapılandırmıs oldugum ıpler kayıtlı ve serverde ıplerın degısdıgını gordugum anda mehmetçik-1de herhangı bır degısıklık olmuyordu. daha sonra bunun uzerıne ana bılgısayarda basta olmak uzere easycafe programını kaldırdım ve easy-tinasoft uzantılarınıda regeditten temizledim ve yenıde ağ kurarak ıplerıde basta olmak uzere bıılgısayarın adınıda degıserek(bilg.tanımı:1-bilg. adı:1 ...3...4 sırayla adlandırdım) ve easycafe programını bılgısayarların hepsıne kurduktan sonra ana bılgısayardan easy programını caıstırdım ve gormus oldugum durum dahada karısıktı:) bılgısayarların adını 1-2-3 dıye degısmeme ragmen yıne eskı adı yazıyordu yanı mehmetçik-1,mehmetçik-2... diye ve bu sefer easyde görmüş oldugum bılgısayarlar ılk gormus oldugum bılgısayarlar degıldı mehmetçik-9mehmetçik-10 ama suna dıkkat ettım her yapmıs oldugumu kurumlarda da ıkı bılgısayardan fazla gormedı ıpler yıne degısıyordu ama pclerı yonlendırebılıyordum.


Easycafe programı demo olsaydı tamam dıyecem tanıtım amaclı ıkı bılgısayardan fazla gormuyor bu hataları yapması normaldir dıyecem ama ucretsız full surumu ve kendı sıtesınden ındırdım.


İşletim sistemi:windowsXP pro. Ve bilgisayarlar sıfır.


Sorunlarımı sıze anlattım arkadaslar ınsallah yardımcı olur ve problemı ortadan kaldırmıs oluruz. Şimdiden herkese teşekkür ederim basarılarınızın devamını dılerım. Hepınız ALLAH’a emanetsiniz.

 
Gönderildi : 27/08/2008 16:48

(@BilalARI)
Gönderiler: 131
Estimable Member
 

 


Öncelikle elle verdiğin ip ler nasıl oluyorda cafe programında değişiyor bunu anlamadım yada yanlış anladım.


Şimdi Networkü kurduktan sonra bütün bilgisayarları Workgroup altında görüyorsan Ağ ile ilgili değil  programsal bir sorun diyebiliriz


Easycafe Server ve client tarafında güvenlik duvarını kapatıp denermisin 


Modem üzerindeki DHCP sunucusunu etkinleştirip ip leri rezerve edersen yönetimi (hata tespiti vs. ) senin için daha kolay olur


Server - Client mantığı ile belli bir port üzerinden haberleşme sağlanıyor. Eğer kurulumlar da server ip sini doğru bir şekilde girdiysen tüm clientların firewall üzerindeki gerekli portlara izin verilmişse kesinlikle görmesi lazım.


Handycafe ile bir deneme yap 4-5 pc üzerinde


 

 
Gönderildi : 27/08/2008 17:33

(@MehmetBuyuk)
Gönderiler: 98
Estimable Member
 

Easycafe demo olmuş olsa 3 terminal görüyor burada bir sorun oldugunu sanmıyorum ama tavsiye olarak ilk başta ana makinayı görmeyen terminallerden server ve serverden terminallere ping atabiliyormusun ikinci olarak swich şişmiş ondan dolayı görmüyor olabilir swich değiştirip denemeni ve ek olarakta network isimlerinide türkçe karakter kullanmamanı tavsiye ederim

 
Gönderildi : 28/08/2008 01:56

Paylaş: