Forum

Xp Pro. Ağ sür...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Xp Pro. Ağ sürücüsü kilitlenme sorunu

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@serhatyesil)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaşlar işyerimde server 2003 e bağlı xp clientlerim var. bu makinelerden bir tanesine ağ sürücüsü ekliyorum yani server da bir klasörü. yaklaşık yarım saat sonra server üzerinden çalıştırdığım program kilitleniyor, ağ sürücüsü ile bağlantım kopuyor ve ulaşamıyorum ana makineye. bilgisayarı kapatıp açınca veya 5 - 10 dk uğraşınca düzeltebiliyorum tekrar. makinede virüs yoktur diye düşünüyorum çünkü lisanslı nod32 endpoint antivirüs kurulu. ayrıca başlangıçta veya görev yöneticinde dikkatimi çeken illegal birşeye rastlamadım. daha önce başka bir bilgisayarda başıma geldi aynı sorun. birçok yol denedim. en son ram değiştirdim ve düzeldi. ama bu bilgisayarda bu sorunu ram ile halledemedik. sizce neden yapıyor olabilir. teşekkürler.

 
Gönderildi : 03/03/2013 23:57

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4272
Co-Helper
 

İki tarafı da ayrı test süreci olarak düşünüp ağ kesintisinin sebebini tespit etme, ihtimaller dairesini daraltma adına ping vs araçlarla ile test etmek kesintinin ağ kartların dan vs yaşanıp, yaşanmadığını görmek adına doğru olabilir. Switch gibi ağ cihazları da bağlantı kopmaları, paket kesintilerine sebep olabilir bunu da akılda bulundurmak gerekir.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/03/2013 00:58

(@serhatyesil)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

swicthlerden şüphelenmiyorum çünkü bilgisayarı 2 ayrı yerde test ettim. ağ kartında sorun olabilir belki ama açıkcası zannetmiyorum. ağ kartı değiştirmeyi denemedim. çok basit bir sorun olduğunada eminim ama çözümsüz  kaldı şimdilik 🙂

 
Gönderildi : 04/03/2013 11:39

(@DemirHakan)
Gönderiler: 219
Reputable Member
 

Aynı sorun bizde de var.

Sorun loop olabilir.

Switch olablir.Bİz tek tek switcleri test ediyoruz şu anda...

ethernet kartı da olabilir

 
Gönderildi : 16/03/2013 14:38

(@ErdalSUR)
Gönderiler: 3
New Member
 

Siteye Uzun zamandır iş yoğunlu nedeni ile bağlanamıyorum sizin sorunu bende yaşamıştım .Net Framework 4 var ise kaldırınız bilgisayarı yeniden başlatıp Çevrim dışı dosyaları ayarlardan kaldırıp bir deneyiniz internette xp .net framework sorunu diye aratırsanız göreceksiniz

 
Gönderildi : 05/04/2013 12:16

Paylaş: