Forum

Windows 7 Yazdırma ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 Yazdırma Servisi Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
454 Görüntüleme
(@caglartekkilic)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 Domain üyesi olarak çalışan Windows 7 Pro. bilgisayarda ağ üzerindeki farklı bir bilgisayarda ve sunucu üzerinde tanımlanmış yazıcılar yüklü durumda.

Yazıcıya fiziksel olarak yazıcı bağlı değil. 2 farklı yazıcıya ağ üzerinden gönderim yapıyor. Bilgisayarın yazdırma hizmeti kendiliğinden duruyor.

PRINTERS klasörü altında *.shd ve *.spl uzantılı dosyaları silme çözümünü yapamadım. Çünkü printers klasörü altında hiçbir dosya yok. 

 Sorun ne olabilir acaba ? 

 
Gönderildi : 21/11/2012 01:07

(@erkanbbayraktaroglu)
Gönderiler: 376
Reputable Member
 

Merhaba;

Bilgisayar tarafındaki yazılımsal sorun nedeniyle yada virüs nedeniyle servis stop ediyor olabilir. Start etmeden önce http://support.microsoft.com/kb/324757/tr  linki üzerindeki microsoft fix it tool u yükleyip sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin, Eğerki düzelmez ise bilgisayarınızda yüklü olan tüm yazıcı driverlarını kaldırın, C:\Windows\System32\spool klasörü içerisinde kalan dosyaların tamamını silin daha sonra stop olan servisi start edin, sonrasında yüklemek istediğiniz yazıcının güncel driver ını internetten indirip bilgisaya yönetici hesabı ile kurun, Eğerki yazıcı ortak bir yazıcı ise bilgisayarınızın sürümüne göre (32 bit veya 64 bit) uygun driver ı internetten indirip local yazıcı ekleyerekte driverını tanıtabilirsiniz, muhtemel bu işlemler sonucu sorununuz giderilmiş olacaktır.

İyi Çalışmalar

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 21/11/2012 01:46

Paylaş: