Forum

Windows 7 Pro IIS i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 Pro IIS ile paylaşılmış klasöre uzaktan erişim ayarları nasıl yapılır?

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
958 Görüntüleme
(@MustafaDurmus)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bir ağ ortamında bir adet Windows 2003 Server DC ve bir adet Windows 7 Pro işletim sistemli IIS ile web server ve file server olarak hizmet vermesini istediğim bir başka PC. Local networkde paylaşım izinlerini her klasöre ayrı haklar vererek ayarlıyorum. DC'den gerekli user bilgileri check ediliyor zaten.

Sorum şu;

Bu clientlar accont bilgileri ile bu klasörlere uzaktan erişip dosya alış verişi yapabilirler mi? Windows 7'nin böyle bir özelliği var mı? Yoksa başka nasıl bir çözüm üretebilirim. 3.parti bir yazılım aracılığı ile mi?

Teşekkürler... 

 
Gönderildi : 19/11/2012 17:39

(@MustafaDurmus)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Konuyla alakalı olarak arama sonucu SynaMan diye bir program gördüm nette. File menager programı. AD ile iletişim kurup clientlera intranet veya internet aracılığı ile klasör paylaşımı yapabiliyorsunuz. Bu programı kullanan var mı? Ya da başka bir program? Ya da önerisi olan var mı arkadaşlar?

 
Gönderildi : 20/11/2012 14:00

(@erkanbbayraktaroglu)
Gönderiler: 376
Reputable Member
 

Merhaba;

IIS özelliğini açıp hem ftp olarak kullanım yapabilirsiniz hemde web server olarakta kullanım yapabilirsiniz, DC üzerinden dosya paylaşımı yapıldığında gerekli izinleri ayarlayıp sıkıntısız kullanım yapılabiliyor. (a userı sadece okusun, b userı okusun ve yazsın gibi) Win7 üzerinden bunu yapabilirsiniz, client domaine dahil edilmiş olmalı. Fakat bunda bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor (en azından ben yaşadım) örnek olarak sizede ekran görüntüsünü sunmak isterim.

İnternet İnformation Services (IIS) Yöneticisi yapılandırılıp dosyalar paylaşıma açıldığında aşağıdaki gibi görüntü olacaktır.

IIS

Ftp olarak kullandığımız paylaşımda olan dosyalarıma dış IP üzerinden bile erişebiliyorum. Local network ünüzde http://bilgisayarınipsi:80 yada http://bilgisayarınipsi:8080 sizin yapılandırmanıza kalmış bir durum.

Dış IP

Dosya paylaşımına gelince yaşadığım sorunu aşağıdaki ekran görüntüsü kısmende olsa anlatıyordur 🙂

Yaşadığım Sıkıntı

Bilgisayarımda PAYLAŞIM DİSK adında 2TB lık disk var, bu bilgisayar domaine dahil fakat paylaşıma açtığımda domain user ları ekleyemiyorum. Konum olarak ise Bilgisayarın kendi konumunu gösteriyor. Sizdede bu sıkıntı olabilir. Bunun için ben kendimce çözümümü Paylaşım seçeneklerinden Everyone user ına verdiğim tam yetki benim işimi gördü 🙂 ama sizde durum farklı o yüzden biraz daha detaylı araştırmamız lazım.

İyi Çalışmalar

Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 21/11/2012 00:54

(@MustafaDurmus)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Paylaşımınız için çok teşekkürler,

Clientlar birer kullanıcı adı ve şifre ile intranet ve internetten erişim sağlayabiliyorlar mı bu sistemde? Yani özellikle internet ortamından bir web arayüzü ile klasörlere erişimi mümkün olabilir mi?

http://web.synametrics.com/SynaMan.htm

Synaman diye bir yazılım gördüm nette dolaşırken, web arayüzü ile bu istediklerimizi yapıyor gibi. Ayrıca enterprise sürümünde DC ile bağlantı kurulabiliyormuş. Yalnız fiyatı biraz pahalı gibi geldi, yaklaşık 500USD. 

 
Gönderildi : 23/11/2012 19:53

(@erkanbbayraktaroglu)
Gönderiler: 376
Reputable Member
 

Merhaba;

Tabiki IIS kurulumu yaptığınızda intranet olarak basit bir web sayfası yaparsınız, istediğiniz gibi kullanım yapabilirsiniz.  web sayfasını ister iç networkten isterseniz port yönlendirme sağlayarak dış networkteyken bile kullanım yapabilirsiniz. Benim şirkette kullandığım sistemin ekran görüntülerini yayınlamıştım aynı şekilde sizde yapabilirsiniz. 

http://web.synametrics.com/SynaManDownload.htm

Free versiyonunu indirip kullanın isterseniz, hem test etmiş olursunuz, benim test etme imkanım olmadı malesefki, o yüzden bu program ile ilgili detaylı bilgi veremiyorum size.

Kolay gelsin

İyi Çalışmalar 

 
Gönderildi : 23/11/2012 22:19

Paylaş: