Forum

Format sonrası yapm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Format sonrası yapmam gereken ayarları adım adım karşıma çıkaracak bir program

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
412 Görüntüleme
(@TayfunAkcay)
Gönderiler: 74
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

 Garip olduğunu düşündüğüm bir ihtiyacım için arayış içerisindeyim.

İşyerimde bir çok makine var. Haftada bir format atma ihtiyacı olanlar oluyor. Her formattan sonra yüklenmesi gereken bir çok program ve ayar var.

Ben bu yüklenmesi gereken programlar için bir tane imaj oluşturdum bunu acronis ile diğer bilgisayarlara aynen geçirebiliyorum.

Öte yandan her bilgisayara özel ayarları ise tek tek elle yapıyorum ( ip adresi, kullanıcı adı vs.)

İşletme içindeki bilgisayarlarda bu ayarlar o kadar çok ki bazen birini atlayabiliyorum.

Şunu yapmak istiyorum;

 

Bir kayıt programı olsa, örneğin yapmam gereken ayarlardan biri Denetim masasına girip kullanıcı adını değiştirmek, diğeri ip adresini değiştirmek, Outlooktaki imzayı kullanıcının imzası olarak değiştirmek gibi bu adımları programa kaydetsem, çalıştırdığımda bana değiştirmem gerekenleri tek tek açsa

 Bu sizce nasıl yapılabilir? Bunun için özel bir program varmıdır ? Tek istediğim kaydettiğim bu adımları format sonrası bana hatırlatacak çalıştırdığımda bu adımları bana kendi açacak.

 Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 31/10/2012 14:28

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Program yerine bir kereye mahsus bir kurulum prosedürü oluşturun. Bunu bir kurulum formu şeklinde de yapabilirsiniz. Hemde yaptığınız tüm çalışmalar kayıt altında olur.

 
Gönderildi : 31/10/2012 14:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

her makinenin ayarlarını yapıp imajını alın. en kolayı bu.

Ama asıl sorun "haftada bir format ihtiyacı"

 
Gönderildi : 31/10/2012 19:08

(@TayfunAkcay)
Gönderiler: 74
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Ortak olan ayarların tümünü zaten yapıp imajını aldım. Önemli olan ortak olmayan ayarları imaj yüklendikten sonra girmek benim için, ben olmayıncada kullanıcının kendi girebilmesi. Haftada bir format ihtiyacı her makineye değil çok bilgisayar olduğu için içlerinden birine mutlaka format atma ihtiyacı duyuyor.

 
Gönderildi : 31/10/2012 19:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

batch oluşturacaksınız

duruma göre de reg kayıtlarını sabit bir yerde tutacak veya bu komutları batch içine gömülebilirsiniz. duruma göre 1-2-3-4 şeklinde isimlendirip sırayla çalıştıracaksınız. zamana bağlı olarak her şeyi batch ile choice komutu ile seçtire seçtire yaptırma imkanınızda olabilir.

Bunun için sizin yapılan ayarlar nedi bunları tam olarak belirlemek ve bu işlemlerin komut isteminde çalıştırmak için adımları uygulamak. halihazırda ayarlı bulunan regedit kayıtlarını export almanız faydalı olacaktır.(outlook hesapları vs gerekli ayar)

 
Gönderildi : 01/11/2012 08:02

Paylaş: