Forum

Win 7 Enterprise Et...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win 7 Enterprise Etkinleştirme sonrası

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

Arkadaşlar elimde Toshiba  Satellite L645D-S4030 model laptop var. üzerinde orjinal vista vardı. Sorunsuz çalışıyordu. Sistemi formatlayıp kurumun satın almış olduğu win 7 enterprise 64 sürümünü yüklüyorum  sorunsuz çalışıyor. Etkinleştirme için 3 gün kaldı diye uyarı veriyor bende etkinleştirme yap diyorum sistem üzerinden otomatik etkinleştirmeyi yapıyor. Sorun bundan sonra başlıyor bilgisayarı açıp kapattığımda boot cd istiyor (bios ayarlarında açılış harddisk gözüktüğü halde) ne yaptımsa sorunu çözemedim.( aynı bilgisayara xp kuruyorum sorunsuz çalışıyor) Ayrıca aynı bilgisayara win8 release sürümünüde yükledim yine aynı sorunu verdi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/06/2012 15:47

Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Bu bilgisayarda iki farklı işletim sistemi kullanma gibi bir durum söz konusu mu?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/06/2012 15:49

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

hayır diski tamamen siliyorum yeniden partition oluşturuyorum.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/06/2012 15:53

Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Kurulumdan sonra sp1 yükleyip sonra etkinleştirme işlemini denediniz mi?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/06/2012 16:09

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

Sistem orjinal SP1 li yeni alındı. Ayrıca sistemi tek bir DVD'den kurmuyorum farklı DVD ler denedim. Yasal olmayan etkinleştirme yöntemlerinide denedim Olmadı maalesef. Ayrıca WDS mevcut oradanda kurdum maalesef. aynı sorun devam ediyor..

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/06/2012 17:45

 Anonim

32 bit yüklemedi denedinizm i?

eğer 32 bitte de aynı sorunu yaşıyorsanız disk problemi olabilirsiniz.

çünkü aktivasyoon ile boot işlemi arasında bir bağlantı yok.

legal olmayan bir yöntemi daha önceden kullanıp sonra aktive ederseniz sorun yaşayabilirsiniz.

sistem açılmadığına cd ile boot edip komut istemini açın ve şu komutu verin bakalım ne olacak 

c:\windows\system32\bcdboot c:\windows

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/06/2012 20:44

Farhad KARIMOV
(@farhadkarimov)
Üye

Açılışta Windows CDsinden boot edip repair ekranında command promtta
"bootsect.exe /nt60 all /force" bu komutu çalıştırıp restart edip
denermisiniz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/06/2012 08:57

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

Bilgisayarın harddiskini söküp başka bir(masaüstü) bilgisayara aynı dvd'den sistem kurdum sorun olmadı çalışıyor etkinleştirme yaptım problem çıkarmadı.(Acaba diyorum ethernet kartı harddisk ile bir çakışma yapıyor olabilirmi) Sorun yaşadığım bilgisayara yeni bir disk taktım şu anda sorunsuz çalışıyor. Bakalım hardiski Hd Tune ile tarattırıyorum sonucu yazacağım. Açıkçası 12 iki yıllık bilgi işlemciyim hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmadım.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/06/2012 15:34

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

[quote user="ioz"]

32 bit yüklemedi denedinizm i?

eğer 32 bitte de aynı sorunu yaşıyorsanız disk problemi olabilirsiniz.

çünkü aktivasyoon ile boot işlemi arasında bir bağlantı yok.

legal olmayan bir yöntemi daha önceden kullanıp sonra aktive ederseniz sorun yaşayabilirsiniz.

sistem açılmadığına cd ile boot edip komut istemini açın ve şu komutu verin bakalım ne olacak 

c:\windows\system32\bcdboot c:\windows

 

[/quote]

Evet aktivasyon ile boot arasında bir bağlantı yok ama etkinleştirme yapmadığım zaman bilgisayar sorunsuz çalışıyor. Etkinleştirmeyi yaptıktan sonra yeniden başlattığımda bir daha açılmıyor. 32 bit denemedim. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/06/2012 15:37

 Anonim

kurumda aynı makinada varsa onlarda durum nedir ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/06/2012 18:50

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

hd tune ile yaptığım tarama sonrası harddiskte bol miktarda bad sectör bulundu. Büyük ihtimal bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum artık.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/06/2012 16:49

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

[quote user="ioz"]kurumda aynı makinada varsa onlarda durum nedir ?[/quote]

aynı makinadan yok ama bir alt modelinden yaklaşık 10 tane var sorunsuz çalısıyorlar.  

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/06/2012 16:51

CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Etkinleştirmeyi Windows 'un kendi üzerinden mi yapıyorsun yoksa Loader7 gibi 3rd programlarla mı ? Etkinleştirme yaptıktan sonra restart etmeden once disk managementtan Z:\ partition gelmiş mi kontrol eder misin? Boot etmeye çalıştığında System Reserved adında bir partition açılır. Makine kendini oradan boot eder orada da işletim sistemi olmadığı için disk hatası gelir. Çözüm için boot orderı değiştirmen gerekir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/06/2012 17:02

Cemalettin Gezer
(@CemalettinGezer)
Üye

[quote user="AlperY"]Etkinleştirmeyi Windows 'un kendi üzerinden mi yapıyorsun yoksa Loader7 gibi 3rd programlarla mı ? Etkinleştirme yaptıktan sonra restart etmeden once disk managementtan Z:\ partition gelmiş mi kontrol eder misin? Boot etmeye çalıştığında System Reserved adında bir partition açılır. Makine kendini oradan boot eder orada da işletim sistemi olmadığı için disk hatası gelir. Çözüm için boot orderı değiştirmen gerekir.[/quote]

Makinaların hepsi statik ip le İntranet olarak kendi kurumuma ait domain yapısında. domain yapısı tamamen metro ethernet yapıda noktadan noktaya. İp lerini girdikten sonra dns son eklerini ekledinmi sistem otomatik etkinleştirme yapıyor. Yazılım tamamen kurumsal orjinal. 3 parti program kullanmıyoruz.  

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 29/06/2012 15:11

Hüseyin YILMAZ2
(@huseyinyilmaz2)
Üye

selam

linkdeki makaleyi incelerseniz yararlı olabilir.

 

http://support.microsoft.com/kb/927392/tr

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/06/2012 17:03

Paylaş: