Forum

Ağ yolundaki herhan...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağ yolundaki herhangi bir klasöre doğrudan link verme sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
12.2 K Görüntüleme
(@ErkanKorkmaz)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı

[#329705]

Merhaba, 

tam olarak bir sorun denemez ama içinden çıkamadım ve açıkçası bende merak ettiğim için sizlerin bilgisine başvurmak istedim. 

Sormak istediğim şey tam olarak şudur, örneğin 1.1.1.1 bilgisayarındaki Sharing klasörünü W: harfi ile kendi bilgisayarıma map olarak atıyorum ve My Computer altına bu paylaşım 1.1.1.1 Sharing (\\1.1.1.1) (W:) olarak geliyor.

Ben bu klasörün linkini ofis içerisinde bir kullanıcıya vermek istediğimde ise dosya yolu W:\Sharing olarak geliyor ve diğer kullanıcı bu yola erişemiyor. Yani istediğim linkin \\1.1.1.1\Paylasim olarak gitmesi. Ancak my computer altındaki ağ konumundan girince bu mümkün olmuyor.

Karmaşık oldu ise şöyle 2 ekran görüntüsü koymak isterim;

Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Gönderildi : 22/05/2012 14:44
(@davuteren)
Gönderiler: 1581
Noble Member

kullanıcıya \\1.1.1.1\paylasimadi şeklinde link verebilirsiniz. kullanıcı bu linke tıkladığında o yola gitmek isteyecektir eğer kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsa ve gerekli izinler tanımlanmışsa paylaşıma erişebilir

Gönderildi : 22/05/2012 14:58
(@ErkanKorkmaz)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı

Aslında sıkıntı şu, bunu yapmak isteyen herhangi bir kullanıcı ve o file serverdaki klasörüne map üzerinden girdiği için server adı veya server ipsi şeklinde link vermesi zor. Ayrıca birden fazla file server ve ortak klasör var. Asıl sorunda burada başlıyor.

Gönderildi : 22/05/2012 15:05
(@vasviuysal)
Gönderiler: 7877
Üye

kullanıcılara map etmek yerine masaustlerine network pathi gosteren bir kisayol yapin ordan girsinler o zaman

Gönderildi : 22/05/2012 19:37
Paylaş: