Forum

F8 guvenli modun fa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

F8 guvenli modun faydaları

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
545 Görüntüleme
(@halitozgur)
Gönderiler: 22
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Guvenli modda 2 durum hakkında bilginize ihtiyacım var:


 1.İlk olarak, bir 2 defadır oluyor ki, bir PC (WinXP) ya duzgun kapanmamıs elektrik gitymis ya da baska bir sebebi var, normal sekilde acılmaya calısyor fakat restart oluyor kendi kendine ve F8 e basınca karsımıza gelen menuler otomatik geliyor, Sonra guvenli modda acılıs yaptırıp, tekrar restart ediyorum normal sekilde acılıyor, bu denemeyle yaptıgım buldugum birsey ama sebebini merak edip duruyorum sizce ne olabilir?


2.İkincisi de hani virus tarama programlarıyla tarama yapılırken guvenli modda tarayın derler genellikle, bunun sebei nedir acaba?


Guvenli mod mübarek bir mod mu yani:-)

 
Gönderildi : 16/07/2008 20:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

safe moda  yani güvenli mode  network bağlantısının olmadığı  sadece sisemin yüklenmesi için bazı minimum servislerin çalıştığı bir  mode dur


okumanız dileğiyle


Eğer bilgisayar başlatılamıyorsa “Safe Mode” seçeneği ile başlatma ihtimalimiz vardır. Bu modda Disk, mouse, monitor driver'lar gibi sistemin başlaması ve kullanılabilmesi için gerekli minimum driver'lar ve servisler yüklenir.
Sisteme yeni bir yazılım, yeni bir donanım ya da yeni bir driver yükledikten sonra açılamıyorsa bu modda başlatırız ve yazılımı, driver'ı kaldırabiliriz ve sistemin ayarlarını değiştirebiliriz.


SAFE MODE WITH NETWORKING


Safe Mode ile aynıdır, artı olarak network kartı driver'ları ve network servisleri yüklenir. Bu modda sadece yerel bilgisayarın kaynakları değil network kaynakları da kullanılabilir

 
Gönderildi : 16/07/2008 21:00

(@turgut)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

İlk bahsettiğiniz bende de oldu, sanki sistem kendini kurtarıyor gibi dusunuyorum? acaba normal acılısta disk checking yapıyormu PC leriniz bu tur durumlarda. Eger yaptıysa diskteki dosyaları tutarlı hale getirmiştir.

 
Gönderildi : 16/07/2008 21:07

Paylaş: