Forum

workgroup altında i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

workgroup altında izinler

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
359 Görüntüleme
(@EmrahERDURAN)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selam arkadaşlar,


Benim almak istediğim bilgi ile alakalı birçok soru var net ortamında ama tam bir cevap yok. Çoğunluk xp workgroup ağı üzerinde kişilere göre izinlerin ayarlanamayacağını söylüyor.


Benim beklentim şöyle:


Ağ üzerinde external bir harddisk bulunacak ve bu harddisk içinde klasörler olacak. Bu klasörlere benim haricimde diğer kullanıcalara sadece okuma izni verilecek. Yani sanırım kişi bazlı olması gerekiyor harddiskin benim bilgisayarım üzerinde olmadığı için. Bu mümkün müdür?


Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 12/07/2008 04:36

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Aslında workgroup üzerinde permisionlar ayarlanabilir paylaşımının olacağı xp üzerinde local kullanıcılar tanımlarsınız bağlanacak computerler üzerindeki kullanıcı adını ve şifreyi aynı vererek yada gene bağlanacak computerler üzerinde kullanıcı açarak ve bu kullanıcının aynı user name ve password ile paylaşımın olacağı makinadada yaratarak klasörün üzerinde gerekli izinleri verirsiniz mesela bağlacak olanlardan birinin ismi ahmet ahmetin makinasında paylas isimli bir user yaratırsınız şifresi 1234 aynı kullanıcıyı paylaşımın olacağı makinadada aynı şifreyle yaratır ve gerekli klasör izinlerini verirsiniz . Farklı bir forumda bu yaratılan kullanıcıları paylaşımın olacağı makinada power users grubuna ekleyip ardından izinleri power users üzerinden verebileceğimiz söyleniyor ama artısı ne olur bilmiyorum . Fakat sizin durumda network üzerinden ne tip bir cihazla paylaşım yapacağınızı veya cihazın özelliklerini bilmediğim için açıkçası bir fikrim yok kolay gelsin.Hoş bunu domain ortamında domain dışı bilgisayarların server paylaşımlarına girerken kullanıcı adı şifre ekranına takılmaması için uyguluyorduk klasör üzerinde sorun çıkarırmı hocalarımızdan birisi açıklama yaparlar sanırım.

 
Gönderildi : 12/07/2008 05:04

(@nezihk)
Gönderiler: 115
Estimable Member
 

   Artı bir öneri olarak bu işi ftp programı ilede cozebilirsin.Localde bulunan kendi bilgisayarına yada baska bir bilgisayara external diski takip.Ftp den klasorlere okuma yazma yetkileri verebilirsin.Eğer sadece ağdaki kullanıcıların bu disk içindeki klasorleri gormesini istiyosan bu yolda mantıklı.


 


Saygılar..

 
Gönderildi : 12/07/2008 12:46

Paylaş: